Gevulde paprika met couscous

Gevulde paprika met couscous - Gezond aan tafel - recept

Ingredienten voor 2 personen

  • 100 g speltcouscous
  • 2 el pijnboompitten
  • 2 paprika’s
  • 50 g (zongedroogde) tomaten
  • 2 el olijven
  • 50 g geitenkaas

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Bereid de couscous zoals aangegeven op de verpakking.
  3. Rooster de pijnboompitten kort in een koekenpan (zonder olie).
  4. Snijd de paprika’s in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes.
  5. Snijd de (zongedroogde) tomaten, de olijven en de geitenkaas in kleine stukjes en meng met de pijnboompitten door de couscous.
  6. Vul de paprikahelften met het couscousmengsel.
  7. Zet zo’n 12 minuten in de oven. Haal uit de oven en serveer direct.

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Tip

  • Bereid de couscous in bouillon in plaats van water voor extra smaak.
  • Gebruik feta in plaats van geitenkaas.

Wil je meer recepten uit de categorie Vegetarisch?

Het recept voor deze gevulde paprika met couscous komt uit het boek I love health van foodblogger Daisy Oppelaar.


Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: