Gevulde paprika met couscous
Ingredienten voor 2 personen
- 100 g speltcouscous
- 2 el pijnboompitten
- 2 paprika’s
- 50 g (zongedroogde) tomaten
- 2 el olijven
- 50 g geitenkaas
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Bereid de couscous zoals aangegeven op de verpakking.
- Rooster de pijnboompitten kort in een koekenpan (zonder olie).
- Snijd de paprika’s in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes.
- Snijd de (zongedroogde) tomaten, de olijven en de geitenkaas in kleine stukjes en meng met de pijnboompitten door de couscous.
- Vul de paprikahelften met het couscousmengsel.
- Zet zo’n 12 minuten in de oven. Haal uit de oven en serveer direct.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Tip
- Bereid de couscous in bouillon in plaats van water voor extra smaak.
- Gebruik feta in plaats van geitenkaas.
Wil je meer recepten uit de categorie Vegetarisch?
Het recept voor deze gevulde paprika met couscous komt uit het boek I love health van foodblogger Daisy Oppelaar.
Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: