Ontbijten met groenten: 9 heerlijke recepten

Aangeraden wordt om 250 gram groenten per dag te eten, liever nog 300 gram. Groente bevat weinig calorieën en veel voedingsstoffen, zoals vitamines, mineralen en voedingsvezels. Dat levert veel gezondheidsvoordelen op en verlaagt de kans op chronische ziekten. Eet jij voldoende groenten? Grote kans dat jij, net als 98% van de Nederlandse bevolking, niet aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid komt. Onze tip: laat je groente-inname niet afhangen van je avondmaaltijd, maar nuttig ook groenten op andere momenten van de dag. Bijvoorbeeld tijdens je ontbijt! Hier vind je een aantal recepten om te ontbijten met groenten.

9x ontbijten met groenten

1. Groentecakejes met ei – Shane Kluivert

Het recept voor deze groentecakejes met ei komt uit het kookboek Koken met Shane van voetballer en foodblogger Shane Kluivert (2007). Met ui, paprika, broccoli, wortel en tuinerwtjes.

Groentecakejes met ei - Gezond aan tafel - recept

2. Veggie sandwich – Sanne van Rooij (Living the Green Life)

Het recept voor deze veggie sandwich komt uit het boek Easy vegan van vegan foodblogger Sanne van Rooij, van het Instagram-account Living the Green Life.

Veggie sandwich - Gezond aan tafel - recept

3. Avocado toast – Gwyneth Paltrow

Het recept voor deze avocado toast komt uit het boek (H)eerlijk van de gevierde actrice en Oscar-winnares Gwyneth Paltrow, model, actrice en oprichter van online community GOOP.

Avocado toast - Gezond aan tafel - recept

4. Spinaziesmoothie met banaan – Anne Marie Reuzenaar

Het recept voor deze spinaziesmoothie met banaan komt uit het boek Natuurlijk! Elke dag écht eten van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar.

Spinaziesmoothie met banaan - Gezond aan tafel - recept

5. Gepocheerde eieren met gerookte zalm – Daniel Green

Dit recept voor gepocheerde eieren met gerookte zalm komt uit Het snelle paleo-kookboek van tv-kok Daniel Green. Ze zijn heerlijk als ontbijt of vroege lunch.

Paleo gepocheerde eieren met gerookte zalm - Gezond aan tafel - recept

6. Eieren met geitenkaas uit de oven – Daisy Oppelaar (I love health)

Dit recept voor eieren met geitenkaas uit de oven komt uit het boek I love health van foodblogger Daisy Oppelaar.

Eieren met geitenkaas uit de oven - Gezond aan tafel - recept

7. Pannenkoek van eiwit met rode paprika en kaas – Christian Bitz & Arne Astrup

Dit recept voor een pannenkoek van eiwit met rode paprika en kaas komt uit Het beste dieet ter wereld kookboek van Christian Bitz & Arne Astrup.

Pannenkoek van eiwit met paprika en kaas - Gezond aan tafel - recept

8. Gebakken eieren op toast – Jamie Oliver

Zin in een uitgebreid ontbijt? Dan is dit recept iets voor jou: gebakken eieren op toast van Jamie Oliver, uit het kookboek Jamie’s super food voor elke dag.

Gebakken eieren op toast van Jamie Oliver - Gezond aan tafel - recept

9. Mexicaanse ontbijttostada – Gina Homolka

Het recept voor deze Mexicaanse ontbijt tostada komt uit het boek Skinny taste van auteur, fotograaf en receptontwikkelaar Gina Homolka (Skinnytaste.com).

Mexicaanse ontbijt tostada - Gezond aan tafel - recept

Klik hier voor meer tips.