Groentecakejes met ei
Ingredienten voor voor 8 cakejes personen
Verder nodig
- muffinbakvorm voor 12 muffins of 8 muffinvormpjes
- kookpan
- mengkom
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een muffinvorm goed in met boter of olie.
- Kook de stukjes broccoli en wortel 2 minuten, zodat ze alvast een klein beetje gaar zijn.
- Breek de eieren in een kom. Doe er peper en zout naar smaak bij en klop de eieren een klein beetje zodat de eidooiers vermengd zijn met het eiwit.
- Verdeel de groenten over de kuiltjes van de muffinvorm en schenk die daarna vol met het geklopte ei.
- Bak de groentecakejes in het midden van de oven in 10-12 minuten gaar.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij | Koemelkvrij | Koolhydraatarm | Lactosevrij | Notenvrij | Sojavrij | Suikervrij | Tarwevrij | Vegetarisch?
Het recept voor deze groentecakejes met ei komt uit het kookboek Koken met Shane van voetballer en foodblogger Shane Kluivert (2007). Over dit recept schrijft Shane: “Eerst denk je nog: hmm, ziet er raar uit. Maar als ze uit de oven komen en klaar zijn, dan zijn ze heel mooi en lekker.”