Veggie sandwich
Ingredienten voor 2 personen
- 1 wortel
- 2 rauwe bieten
- 50 g rettich
- ½ komkommer
- 1 tomaat
- 1 avocado
- 4 dikke sneden brood
- 1 hand veldsla
- Handjevol kiemen
- Dressing
- 2 el mosterd
- Sap van 1 citroen
- 1 el tahin
- Snuf zwarte peper, versgemalen
Verder nodig
Zo maak je het
- Rasp de wortel, bieten en rettich met een mandoline of rasp ze in een keukenmachine. Bereid de dressing door de ingrediënten door elkaar te roeren. Mix dit met de geraspte groente.
- Snijd de komkommer, tomaat en avocado in dunne plakjes.
- Beleg de broodjes met komkommer, avocado en tomaat gevolgd door de rauwkost, veldsla en kiemen. Druk de boterhammen op elkaar en snijd doormidden.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij | Lactosevrij | Notenvrij | Sojavrij | Veganistisch | Vegetarisch?
Het recept voor deze veggie sandwich komt uit het boek Easy vegan van vegan foodblogger Sanne van Rooij, van het Instagram-account Living the Green Life.
Ze schrijft erover in haar boek: “Als je me wakker maakt voor de goed gevulde veggie sandwich uit onderstaand recept zal ik niet eens chagrijnig reageren. Waarom niet? Omdat de combinatie van brood met rauwkost en romige avocado gewoon geweldig is!”
Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: