Kurkuma-recepten: 9x lekker & gezond

Kurkuma (ook wel koenier, koenjit of Indiase geelwortel) is een heerlijke én gezonde toevoeging aan gerechten. Het kruid helpt tegen chronische ontstekingen, geeft je immuunsysteem een boost en gaat kanker tegen. Kurkuma is onder andere een geweldige bron van ijzer; in combinatie met citroensap kan ons lichaam dit mineraal zeer efficiënt opnemen (zie het recept van Jamie Oliver voor kip met bloemkool, papadums, rijst en spinazie). Hieronder vind je 9 recepten om je kurkumaconsumptie op te krikken.

9x recepten met kurkuma

1. Kurkuma drankje – Deliciously Ella

Dit kurkuma drankje is het beste slaapmutsje dat er is. Het recept komt uit het boek Deliciously Ella Elke Dag van foodblogger Deliciously Ella (Ella Mills-Woodward).

Kurkuma drankje - Gezond aan tafel - recept

2. Kip met bloemkool, papadums, rijst en spinazie – Jamie Oliver

Het recept voor deze kip met bloemkool, papadums, rijst & spinazie komt uit Jamie’s super food voor elke dag van Jamie Oliver.

Kip met bloemkool, papadums, rijst & spinazie - Gezond aan tafel - recept

3. Groentesmoothie – Fajah Lourens

Het recept voor deze groentesmoothie komt uit het boek Killerbody 3 – Back in Shape van actrice, dj en fitnessgoeroe Fajah Lourens.

Groentesmoothie - Gezond aan tafel - recept

4. Kip in satesaus met gele rijst en zelfgemaakte atjar – Luuk Eliëns, Rachelle Elshout en Iris de Groot

Het recept voor deze kip in satésaus met gele rijst en zelfgemaakte atjar komt uit het boek Eten om niet te vergeten van Luuk Eliëns, Rachelle Elshout en Iris de Groot.

Kip in satésaus met gele rijst en zelfgemaakte atjar - Gezond aan tafel - recept

5. Pompoen-quinoasoep – Living the Green Life

Het recept voor deze pompoen- & quinoasoep komt uit het boek Easy vegan van vegan foodblogger Sanne van Rooij, van het Instagram-account Living the Green Life.

Pompoen- & quinoasoep - Gezond aan tafel - recept

6. Bloemkool-kikkererwtencurry – Kayla Itsines

Het recept voor deze pittige bloemkool-kikkererwtencurry komt uit het boek 28 dagen Bikini Body Guide van de Australische gezondheidscoach en fitness-instructrice Kayla Itsines.

Bloemkool-kikkererwtencurry - Gezond aan tafel - recept

7. Zoeteaardappelstoofpot – Living the Green Life

Het recept voor deze zoete aardappel stoofpot komt uit het boek Easy vegan van vegan foodblogger Sanne van Rooij, van het Instagram-account Living the Green Life.

Zoete aardappel stoofpot - Gezond aan tafel - recept

8. Shakshuka met tomaten, kikkererwten en courgette – Isa Hoes en Medina Schuurman

Dit recept voor shakshuka met tomaten, kikkererwten en courgette komt uit het I’M Lijfboek van Isa Hoes en Medina Schuurman.

Shakshuka met tomaten, kikkererwten en courgette - Gezond aan tafel - recept

9. Gesmoorde kip met groene olijven en ingelegde citroen – Christine Bailey

Het recept voor deze gesmoorde kip met groene olijven en ingelegde citroen komt uit Het gezonde darmen kookboek van voedingsdeskundige Christine Bailey.

Gesmoorde kip met groene olijven en ingelegde citroen - Gezond aan tafel - recept

Klik hier voor meer tips.