Pompoen- & quinoasoep

Pompoen- & quinoasoep - Gezond aan tafel - recept

Ingredienten voor 2 personen

  • 1 grote el kokosolie
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 grote rode ui
  • 1 el currypoeder
  • 1 tl rode currypasta (in sommige curry zit vis of garnaal dus kijk voor de zekerheid het etiket)
  • 1 tl kurkuma, gemalen
  • 3 stengels selderij
  • 1 l groentebouillon
  • 400 g tomaten uit blik
  • 100 g rode linzen
  • 100 g quinoa
  • Snuf grof zeezout
  • Snuf zwarte peper, versgemalen
  • Topping
  • Geroosterde kikkererwten
  • Schepje quinoa
  • Chilivlokken
  • Rode peper

Zo maak je het

  1. Verwarm de kokosolie in de pan en snijd de knoflook en ui in kleine stukjes.
  2. Fruit deze 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de currypoeder, currypasta en kurkuma toe en roer. Bak nog twee minuten. Je kunt wat extra olie toevoegen als de ingrediënten aan de bodem beginnen te plakken.
  3. Snijd de selderij in blokjes en doe deze samen met de bouillon in de pan, gevolgd door de tomaten uit blik, linzen en quinoa. Doe de deksel op de pan en kook de soep 20 minuten op middelhoog vuur. Blend met een staafmixer of blender de soep grof. Proef en breng op smaak met wat peper en zout. Serveer met verse kruiden of geroosterde kikkererwten, kijk voor het recept bij de Ceasar’s Salad (zie recept in het boek).

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij | Koemelkvrij | Lactosevrij | Notenvrij | Sojavrij | Suikervrij | Tarwevrij | Veganistisch | Vegetarisch?

Het recept voor deze pompoen- & quinoasoep komt uit het boek Easy vegan van vegan foodblogger Sanne van Rooij, van het Instagram-account Living the Green Life.

Ze schrijft erover in haar boek: “Deze pompoen- & quinoasoep is heerlijk als lunch met een stukje brood maar het is ook een prima voorgerecht. Is het niet het seizoen van pompoenen, vervang ze dan door zoete aardappel. De soep wordt dan ietsjes zoeter en romiger.”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Het recept is gebaseerd op dit boek
Easy vegan