Dossier: Immuunsysteem

Hoe werkt je immuunsysteem en nog belangrijker: hoe kun je het beïnvloeden? In dit dossier hebben we uit diverse (kook)boeken informatie voor je verzameld. Lees je in en ga aan de slag!

Blogs over je immuunsysteem

Bestsellerauteur, food- en lifestylecoach Marjolein Dubbers schreef een boek over het effect van voeding op je immuunsysteem. Ze beschrijft welke voedingsmiddelen je weerstand sterker en gezonder kunnen maken, zoals gezonde vetten. Wist je dat te veel omega 6-vetzuren (die zitten bijvoorbeeld in soja-, mais-, en zonnebloemolie en industrieel gemaakte margarine, halvarine en bakvetten) zorgen voor ontstekingen? Daardoor moet je immuunsysteem veel te hard werken. En is het minder snel en effectief als het echt nodig is, bijvoorbeeld bij een aanval van een bacterie of virus. Lees er meer over in Marjoleins blog Gezond en effectief immuunsysteem? Eet gezonde vetten!.

Gezond en effectief immuunsysteem? Eet gezonde vetten! - Gezond aan tafel - blog

Ook interessant:

Recepten

Voeding speelt een grote rol bij het versterken van je immuunsysteem. Wij selecteerden 7 recepten die je immuunsysteem verbeteren. Zoals de pasta met worst en broccoli van Jamie Oliver, vol foliumzuur en vitamine C. En de heerlijke pompoenpittenpesto van Marjolein Dubbers, die zink en magnesium bevat.

Immuunsysteem verbeteren? 7 recepten voor jou - Gezond aan tafel - blog

Verder lezen over je immuunsysteem?

Wij raden deze boeken aan om je kennis te vergroten.

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!