Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl

11x Gezonde Pizza Recepten

Pannenkoeken, pizza, pasta, poffertjes of patat: de 5 p’s staan bepaald niet bekend als gezond eten. Toch is er natuurlijk verschil tussen bijvoorbeeld de kant-en-klare pizza uit het vriesvak van de supermarkt of die van pizzakoerier, en de zelfgemaakte pizza met verse, gezonde ingrediënten en zonder kunstmatige toevoegingen. Bovendien kun je variëren met de bodem door bijvoorbeeld bloemkool te gebruiken, waardoor je weinig koolhydraten en veel groenten binnenkrijgt. Hier vind je dus 11 gezonde pizza recepten; stuk voor stuk superleuk om zelf te maken. Oké, het kost wel wat meer tijd, maar het is echt de moeite waard. Sta jij volgende week zaterdag of zondag (met je kinderen) een van de volgende recepten uit te proberen? Wij hopen het!

11 gezonde pizza recepten

1. Mini pizza’s – William Davis

Het recept voor deze mini pizza’s komt uit het Broodbuik kookboek van cardioloog William Davis. Ze zijn te gek als lunch of lichte maaltijd en favoriet onder de kleintjes.

Mini pizza's broodbuik - Gezond aan tafel - recept

2. Pizza met aubergine crème en geroosterde tomaat – Kirsten Eckhart en Willem-Jan Hendriks (Gartine)

Het recept voor deze gezonde pizza met aubergine crème en geroosterde tomaat komt uit het boek Vier seizoenen koken met Gartine van Kirsten Eckhart en Willem-Jan Hendriks (eigenaars van Gartine, het leukste lunchrestaurantje in Amsterdam).

Pizza zelf maken met aubergine crème - Gezond aan tafel - recept

3. Broccoli pizza (Paleo) – Christine Bailey

Het recept voor deze broccoli paleo pizza komt uit Het gezonde darmen kookboek van Christine Bailey. Bereid deze leuke, koolhydraatarme, graanvrije paleopizza met of zonder vlees.

Broccoli paleo pizza - Gezond aan tafel - recept

4. Pizza kip-pesto – William Davis

Het recept voor deze pizza kip-pesto komt uit het Broodbuik kookboek van William Davis. Een verrukkelijke gezonde pizza die de volle smaak van pesto combineert met artisjok en geitenkaas.

Pizza kip-pesto (Broodbuik) - Gezond aan tafel - recept

5. Pita-pizza met Griekse salade – Gina Homolka

Het recept voor deze pita pizza met Griekse salade komt uit het boek Skinny taste van Gina Homolka. Deze Griekse heerlijkheid is in 5 minuten klaar!

Pita pizza met Griekse salade - Gezond aan tafel - recept

6. Bloemkoolpizza met tomaten en kaas – Marjolein Dubbers

Het recept voor deze bloemkoolpizza met tomaten, ui, artisjokhartjes en kaas van Marjolein Dubbers komt uit het boek Het energieke vrouwen voedingskompas.

Bloemkoolpizza van Marjolein Dubbers - Gezond aan tafel - recept

7. Zeewier socca pizza – Lisette Kreischer

Het recept voor deze zeewier socca pizza komt uit het boek Groente uit zee van Lisette Kreischer, Stichting Noordzeeboerderij en Marcel Schuttelaar.

Zeewier socca pizza - Gezond aan tafel - recept

8. Pizza van de barbecue met avocado, spinazie en mozzarella – Femke Creemers

Het recept voor deze pizza van de barbecue met avocado, spinazie en mozzarella komt uit het Caravanity camping kookboek van Femke Creemers.

Pizza van de barbecue met avocado, spinazie en mozzarella - Gezond aan tafel - recept

9. Pizza met zelfgeplukte bloemen en kruiden – Lisette Kreischer

Het recept voor deze pizza met zelfgeplukte bloemen en kruiden komt uit het boek The Plant Pharmacy van Lisette Kreischer, een van de grondleggers van de vegan-beweging in Nederland.

Pizza met zelfgeplukte bloemen en kruiden - Gezond aan tafel - recept

10. Pizza met buffelmozzarella en gele tomaatjes – Paus Franciscus

Het recept voor deze pizza met buffelmozzarella en gele tomaatjes komt uit het (kook)boek Eten met Franciscus.

Pizza met buffelmozzarella en gele tomaatjes - Gezond aan tafel - recept

11. Ham-champignoncalzone – Jean-Francois Mallet

Het recept voor deze ham-champignoncalzone komt uit Het allermakkelijkste studentenkookboek ter wereld van chef-kok en (food)fotograaf Jean-François Mallet.

Ham-champignoncalzone - Gezond aan tafel - recept

Klik hier voor meer tips.