Pannenkoeken, pizza, pasta, poffertjes of patat: de 5 p’s staan bepaald niet bekend als gezond eten. Toch is er natuurlijk verschil tussen bijvoorbeeld de kant-en-klare pizza uit het vriesvak van de supermarkt of die van pizzakoerier, en de zelfgemaakte pizza met verse, gezonde ingrediënten en zonder kunstmatige toevoegingen. Bovendien kun je variëren met de bodem door bijvoorbeeld bloemkool te gebruiken, waardoor je weinig koolhydraten en veel groenten binnenkrijgt. Hier vind je dus 11 gezonde pizza recepten; stuk voor stuk superleuk om zelf te maken. Oké, het kost wel wat meer tijd, maar het is echt de moeite waard. Sta jij volgende week zaterdag of zondag (met je kinderen) een van de volgende recepten uit te proberen? Wij hopen het!
Het recept voor deze mini pizza’s komt uit het Broodbuik kookboek van cardioloog William Davis. Ze zijn te gek als lunch of lichte maaltijd en favoriet onder de kleintjes.
Het recept voor deze gezonde pizza met aubergine crème en geroosterde tomaat komt uit het boek Vier seizoenen koken met Gartine van Kirsten Eckhart en Willem-Jan Hendriks (eigenaars van Gartine, het leukste lunchrestaurantje in Amsterdam).
Het recept voor deze broccoli paleo pizza komt uit Het gezonde darmen kookboek van Christine Bailey. Bereid deze leuke, koolhydraatarme, graanvrije paleopizza met of zonder vlees.
Het recept voor deze pizza kip-pesto komt uit het Broodbuik kookboek van William Davis. Een verrukkelijke gezonde pizza die de volle smaak van pesto combineert met artisjok en geitenkaas.
Het recept voor deze pita pizza met Griekse salade komt uit het boek Skinny taste van Gina Homolka. Deze Griekse heerlijkheid is in 5 minuten klaar!
Het recept voor deze bloemkoolpizza met tomaten, ui, artisjokhartjes en kaas van Marjolein Dubbers komt uit het boek Het energieke vrouwen voedingskompas.
Het recept voor deze zeewier socca pizza komt uit het boek Groente uit zee van Lisette Kreischer, Stichting Noordzeeboerderij en Marcel Schuttelaar.
Het recept voor deze pizza van de barbecue met avocado, spinazie en mozzarella komt uit het Caravanity camping kookboek van Femke Creemers.
Het recept voor deze pizza met zelfgeplukte bloemen en kruiden komt uit het boek The Plant Pharmacy van Lisette Kreischer, een van de grondleggers van de vegan-beweging in Nederland.
Het recept voor deze pizza met buffelmozzarella en gele tomaatjes komt uit het (kook)boek Eten met Franciscus.
Het recept voor deze ham-champignoncalzone komt uit Het allermakkelijkste studentenkookboek ter wereld van chef-kok en (food)fotograaf Jean-François Mallet.
Klik hier voor meer tips.