Mini pizza’s (Broodbuik)

Mini pizza's broodbuik - Gezond aan tafel - recept

Ingredienten voor 6 personen

  • 1 ¼ tl droge gist
  • 180 ml warm water (ca. 40 °C)
  • 125 g amandelmeel/bloem
  • 125 g kikkererwtenbloem
  • 75 g blond lijnzaadmeel
  • 1 tl zeezout
  • 2 el olijfolie
  • 360 ml suikervrije pizza- of marinarasaus
  • Topping (naar smaak)
  • 225 g ricotta
  • 225 g mozzarella, verkruimeld
  • 225 g verse mozzarella, in dunne plakjes
  • 110 g pepperoniworst, in dunne plakjes
  • Dunne plakjes gebakken paprika en ui
  • Dunne plakjes gebakken pompoen en courgette
  • Trostomaatjes in vier parten
  • 2 el gehakte verse kruiden

Verder nodig

Zo maak je het

  1. Klop in een kleine kom de gist door het water tot de gist is opgelost. Laat het mengsel 10 minuten staan.
  2. Klop in een middelgrote kom het amandel-, kikkererwten- en lijnzaadmeel en het zout door elkaar. Voeg de olie en het gistmengsel toe en roer alles 5 minuten door tot alle ingrediënten gelijkmatig verdeeld zijn en zich een losse deegbal vormt. Dek de kom af met huishoudfolie en zet hem een uur weg op een warme plaats. Verdeel dan het deeg in 6 gelijke stukken.
  3. Verwarm de oven voor op 175 °C. Bekleed twee bakplaten met bakpapier.
  4. Leg een stuk bakpapier op je werkvlak. Leg daarop 1 stuk deeg en dek het af met een tweede vel bakpapier. Rol het deeg tussen het papier met een deegrol uit tot een schijf met een doorsnee van 10 cm. Leg de plak op de bakplaat. Trek voorzichtig het bovenste vel papier eraf en vorm de deegrand bij met een lepel of je hand. Herhaal dit met de andere stukken deeg.
  5. Bak de pizza’s 20 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Haal ze uit de oven en verdeel over elke pizza 60 ml pizza- of marinarasaus en de gewenste toppings. Zet de pizza’s nog 10 minuten in de oven tot alle ingrediënten zijn doorwarmd.

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij | Tarwevrij?

Het recept voor deze mini pizza’s komt uit het Broodbuik kookboek van William Davis. William Davis is een cardioloog die hartziekten wil voorkomen. Hij verdiepte zich in de gevaren van tarwe en gluten voor onze gezondheid en schreef daarover de bestseller Broodbuik. Het Broodbuik kookboek is daarop een echte aanvulling, met ruim 150 glutenvrije en tarwevrije recepten. Een boek dat je helpt tarwevrij eten in de praktijk te brengen, met handige boodschappenlijstjes, basis ingrediënten en hulpmiddelen voor jouw eigen Broodbuikkeuken!

Over dit recept, bestempeld als ‘Kindersmulrecept’, schrijft hij: “Eenpersoonspizza’s zijn te gek als lunch of lichte maaltijd en favoriet onder de kleintjes. Voor een razendsnelle pizza leg je een Wrap van lijnzaadmeel of Broodbuiktortilla (recepten in het boek) op een bakplaat en schikt er je favoriete toppings op.”