Recepten met appel
Zelf appels plukken bij een teler: een feestje en leerzaam dagje uit voor het gezin! Er een verse appeltaart mee bakken (bijvoorbeeld deze, koolhydraatarme appeltaart) is natuurlijk heerlijk, maar ook in hartige (hoofd)gerechten misstaat de appel niet. Hier, uit de beste kookboeken, 9 recepten met appel, voor een heerlijke avond- en/of lunchmaaltijd.
9x recepten met appel
1. Parelspelt met appel, bimi & hazelnoten – Stuart Ovenden
Het recept voor deze parelspelt met appel, bimi & hazelnoten komt uit het kookboek Uit de boomgaard van food fotograaf en auteur Stuart Ovenden.
2. Doperwtenstamppot met kip & appel – Moekes Maaltijd
Dit recept voor doperwtenstamppot met kip & appel komt uit het kookboek Om op te eten! van Moekes Maaltijd.
3. Pompoensoep met appel en kerrie – The Hairy Dieters
Het recept voor deze pompoensoep met appel en kerrie komt uit het boek Echte mannen dieet beter (w)eten, beter wegen van The Hairy Dieters.
4. Soep van geroosterde biet en appel – Christine Bailey
Het recept voor deze kruidige soep van geroosterde biet en appel komt uit Het gezonde darmen kookboek van voedingsdeskundige en chefkok Christine Bailey.
5. Haringsalade met bieten en appel – Jennifer & Sven
Het recept voor deze haringsalade komt uit het boek Gezond leven doe je zo! van foodbloggers Jennifer & Sven, van het populaire platform Voedzaam & Snel.
6. Hachee die je voor geen goud wilt missen – Matt Preston
Het recept voor deze hachee die je voor geen goud wilt missen komt uit het kookboek Yummy, Easy, Quick van Matt Preston.
7. Salade met gerookte kip en rode kool
Het recept voor deze salade met gerookte kip en rode kool komt uit het boek Eten om niet te vergeten van Luuk Eliëns, Rachelle Elshout en Iris de Groot.
8. Gerookte zalm met zoete aardappel-appel-rösti – Christine Bailey
Dit recept voor gerookte zalm met zoete aardappel appel rösti komt uit Het gezonde darmen kookboek van Christine Bailey.
9. Rode kool met aardappels en stoofvlees – VoedZo
Rodekool met aardappels en stoofvlees: lekker ouderwets smullen! Hier vind je een recept van Sharon Numan, uit haar boek VoedZo.