Koolhydraatarme appeltaart

Koolhydraatarme appeltaart - Gezond aan tafel - recept

Ingredienten voor 4 personen

  • 5 granny smith-appels, geschild, klokhuis eruit, in plakjes
  • 1/2 tl kaneel
  • Sap van 2 sinaasappels
  • 3 el ahornsiroop (verkrijgbaar bij de natuurwinkel)
  • Voor de kruimellaag
  • 3 el ahornsiroop (verkrijgbaar bij de natuurwinkel)
  • 150 g amandelmeel of kokosmeel (verkrijgbaar bij de natuurwinkel)
  • 3 eiwitten van biologische eieren, geklopt

Verder nodig

  • Bakblik

Zo maak je het koolhydraatarme appeltaart

  1. Verwarm de oven voor op 180 ०C/gasstand 4.
  2. Doe de appels, kaneel, sinaasappelsap en ahornsiroop in een grote schaal en schep om tot alles goed vermengd is. Doe het appelmengsel in een bakblik en zet 35 minuten in de oven.
  3. Meng ondertussen in een schaal de ingrediënten voor de kruimellaag.
  4. Bestrooi het appelmengsel, als het gaar is, met de kruimels. Zet 30 minuten terug in de oven. Dien op als de taart nog een beetje warm is.

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Tip

Zijn er restjes? Die zijn heerlijk als ontbijt!

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij | Koemelkvrij | Koolhydraatarm | Lactosevrij | Suikervrij | Tarwevrij | Vegetarisch?

Het recept voor deze koolhydraatarme appeltaart (die bovendien ook nog glutenvrij en lactosevrij is) komt uit Het snelle Paleo kookboek van Daniel Green, een Amerikaanse celebrity-chef en expert op het gebied van gezonde voeding.

Daniel Green over dit recept: “Eigenlijk probeer ik nagerechten altijd te vermijden, maar er zijn natuurlijk dagen dat een hoofdgerecht alleen niet genoeg is en dat je trek hebt in iets zoets na het eten. Deze appeltaart is Paleo-vriendelijk en is hopelijk precies wat je nodig hebt.”


Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: