Zonder-pakjes-en-zakjes

Lunch
Pittige makreelsalade in tomaatjes - Gezond aan tafel - recept
Pittige makreelsalade in tomaatjes

Het recept voor deze pittige makreelsalade in tomaatjes komt uit het boek Surimam cooking 2 van SuriMAMs. Uit het boek: “Onze eerste zelfgemaakte salade was de makreelsalade. Dat was in de jaren zeventig. Dit recept hebben wij geleerd van onze moeder. De salade serveerden we dan wel met koude ingrediënten, want op het vuur kokkerellen zat er toen nog niet...

Naar recept
Hoofdgerecht
Stamppot wakame - Gezond aan tafel - recept
Stamppot wakame

Het recept voor deze stamppot wakame komt uit het boek Koken met zeewier en zilte groente van ‘Toine de Zeewierman’ Toine Wilke.

Naar recept
Hoofdgerecht
Pasta carbonara met zeespaghetti - Gezond aan tafel - recept
Pasta carbonara met zeespaghetti

Het recept voor deze pasta carbonara met zeespaghetti komt uit het boek Koken met zeewier en zilte groente van ‘Toine de Zeewierman’ Toine Wilke.

Naar recept
Tussendoortje
Havermoutkoekjes met aardbei - Gezond aan tafel - recept
Havermoutkoekjes met aardbei

Het recept voor deze havermoutkoekjes met aardbei komt uit het boek Frisse start van Amerika’s bekendste chef Martha Stewart. Per portie (1 stuk): 176 calorieën, 4 g vet ( 1 g verzadigd vet), 0 mg cholesterol, 36 g koolhydraten, 2 g eiwit, 4 g vezels

Naar recept
Dips, sauzen en dressings
Gepureerde erwtendip met munt en citroen - Gezond aan tafel - recept
Gepureerde erwtendip met munt en citroen

Het recept voor deze gepureerde erwtendip met munt en citroen komt uit het boek Frisse start van Amerika’s bekendste chef Martha Stewart. Ze schrijft erover: “Je hoeft niet te wachten tot er in het voorjaar verse erwten zijn om deze citroenachtige dip te maken; diepvrieserwten zijn net zo voedzaam en veel handiger. Doperwten bevatten verrassend veel eiwit, net als tahin...

Naar recept
Hoofdgerecht
Broccoli-spinaziesoep met avocadotoast - Gezond aan tafel - recept
Broccoli-spinaziesoep met avocadotoast

Het recept voor deze broccoli-spinaziesoep met avocadotoast komt uit het boek Frisse start van Amerika’s bekendste chef Martha Stewart. Ze schrijft erover: “Tahin, een dikke, romige pasta gemaakt van gemalen, geroosterd sesamzaad, is een essentieel onderdeel van hummus en baba ganoush en geeft dips en spreads, maar ook sladressings, sauzen en soepen, een zijdezachte textuur. Het is rijk aan vitaminen,...

Naar recept
Ontbijt
Smoothie van aardbei, grapefruit en gember - Gezond aan tafel - recept
Smoothie van aardbei, grapefruit en gember

Het recept voor deze smoothie van aardbei, grapefruit en gember komt uit het boek Frisse start van Amerika’s bekendste chef Martha Stewart. Ze schrijft erover: “Je hoeft niet bezig te zijn met een detox om van deze toppers te kunnen genieten; drink er eentje als je wat moe bent (of je energie op peil wilt houden).”

Naar recept
Ontbijt
Boekweitmuffins met banaan en appel - Gezond aan tafel - recept
Boekweitmuffins met banaan en appel

Het recept voor deze boekweitmuffins met banaan en appel komt uit het boek Frisse start van Amerika’s bekendste chef Martha Stewart. Ze schrijft erover: “Voor veel glutenvrije muffins heb je verschillende soorten meel en bloem nodig, maar hier wordt slechts een type gebruikt: eiwitrijk boekweitmeel. Honing maakt ze zoet en door de geprakte banaan en blokjes appel zijn ze lekker...

Naar recept
Hoofdgerecht
Rotolo met spinazie en ricotta & tomatensaus - Gezond aan tafel - recept
Rotolo met spinazie en ricotta & tomatensaus

Het recept voor deze rotolo met spinazie en ricotta & tomatensaus komt uit Het pastaboek van Gennaro Contaldo, Jamie Olivers Italiaanse mentor.

Naar recept
Hoofdgerecht
Penne met lentegroente ragu - Gezond aan tafel - recept
Penne met lentegroente ragu

Het recept voor deze penne met lentegroente ragu komt uit Het pastaboek van Gennaro Contaldo, Jamie Olivers Italiaanse mentor.

Naar recept
Hoofdgerecht
Orecchiette met rucola & pecorino - Gezond aan tafel - recept
Orecchiette met rucola & pecorino

Het recept voor deze orecchiette met rucola & pecorino komt uit Het pastaboek van Gennaro Contaldo, Jamie Olivers Italiaanse mentor. Gennaro schrijft erover: “Dit gerecht met citroen, verse tomaat, wilde rucola, en de ansjovisjes die naar de zee ruiken, is een klassieker uit mijn geboortestad, Minori. Als je wilt kun je de orecchiette ook door een ander soort korte pasta...

Naar recept