Gezond-oud-worden
Libanese kip met groenten en couscous
Het recept voor deze Libanese kip met groenten en couscous komt uit het (kook)boek Natuurlijk! Langer gezond van Anne Marie Reuzenaar. Dit gerecht is opvallend goed voor gezonde darmen en een goede stoelgang. Over dit recept in het boek: “Laat je niet misleiden door de lijst met ingrediënten. Dit is geen moeilijk recept en zó de moeite waard om te maken....
Naar receptPastinaak-mosterdsoep met gemengde paddenstoelen
Het recept voor deze pastinaak-mosterdsoep met gemengde paddenstoelen komt uit het (kook)boek Natuurlijk! Langer gezond van Anne Marie Reuzenaar. Ze schrijft erover in het boek: “Mosterdsoep is lekker, maar er zitten weinig tot geen voedingsstoffen in. Anders is het met deze pastinaak-mosterdsoep. Door de pastinaak is de soep rijk aan vezels en antioxidanten.”
Naar receptDadeltaart zonder oven
Het recept voor deze dadeltaart zonder oven met cranberry’s en pistachenoten komt uit het (kook)boek Natuurlijk! Langer gezond van Anne Marie Reuzenaar.
Naar receptNori-omeletwrap met zalm en verse kruiden
Het recept voor deze nori-omeletwrap met zalm en verse kruiden komt uit het (kook)boek Natuurlijk! Langer gezond van Anne Marie Reuzenaar. Ze schrijft erover in haar boek: “Dit is zo’n heerlijk makkelijk en voedzaam recept! Je kunt het ook van tevoren maken en in je lunchbox meenemen. Het past heel goed in een koolhydraatarm menu. Ben je vegetariër en eet...
Naar receptBonensalade met lamsoor of rucola
Het recept voor deze bonensalade met lamsoor of rucola, haricots verts en groene kruiden komt uit het (kook)boek Natuurlijk! Langer gezond van Anne Marie Reuzenaar. Dit gerecht is opvallend goed voor een gezond gewicht, stabiele bloedsuikerspiegel, hart en vaten en goed voor de schildklier.
Naar receptSoep van zongedroogde paddenstoelen
Het recept voor deze soep van zongedroogde paddenstoelen komt uit het Kookboek bij dementie van dr. Margaret Rayman, Vanessa Ridland, Katie Sharpe & Patsy Westcott. Over dit recept in het boek: “Zongedroogde paddenstoelen voegen extra vitamine D aan dit recept toe. Een topping van hele geroosterde paddenstoelen geeft de soep extra textuur en smaak.”
Naar receptRoerbakkip met groene asperges en penne
Het recept voor deze roerbakkip met groene asperges en penne komt uit het boek Eten om niet te vergeten van Luuk Eliëns, Rachelle Elshout en Iris de Groot. Over dit recept in het boek: “Groene asperges zijn rijk aan foliumzuur, wat de kleine bloedvaten in de hersenen beschermt en zo de kans op een beroerte verkleint. Amandelschilfers zijn een belangrijke...
Naar receptSalade met gerookte kip en rode kool
Het recept voor deze salade met gerookte kip en rode kool komt uit het boek Eten om niet te vergeten van Luuk Eliëns, Rachelle Elshout en Iris de Groot. Bij dit recept in het boek: “Appels bevatten veel antioxidanten en zijn goed voor het verjongen van de hersenen. Uit onderzoek blijkt zelfs dat de werkzame stoffen in verse appels beschadigd...
Naar receptKip in satésaus met gele rijst en zelfgemaakte atjar
Het recept voor deze kip in satésaus met gele rijst en zelfgemaakte atjar komt uit het boek Eten om niet te vergeten van Luuk Eliëns, Rachelle Elshout en Iris de Groot. Over dit recept in het boek: “Knoflook heeft een beschermend effect op de hersenen door antioxidanten. Antioxidanten helpen tegen beschadiging van cellen of weefsels en daardoor mogelijk op lange...
Naar receptAppel uit de oven
Het recept voor deze appel uit de oven komt uit het boek Eten om niet te vergeten van Luuk Eliëns, Rachelle Elshout en Iris de Groot.
Naar receptOma’s gehaktballen
Dit recept voor oma’s gehaktballen komt uit het boek Eten om niet te vergeten van Luuk Eliëns, Rachelle Elshout en Iris de Groot. Over dit recept in het boek: “Groene (blad)groenten bevatten veel ijzer. Een goed ijzergehalte in het bloed zorgt ervoor dat men zich goed kan concentreren. Door de aardappels te koken, en ze daarna in partjes te bakken...
Naar recept