Havermoutkoekjes met aardbei
Ingredienten voor voor 6 stuks personen
- 225 g ontpitte dadels
- 25 g rauwe macadamianoten
- 2 el havervlokken
- Een mespunt zeezout
- 175 g aardbeien, kroontje verwijderd, in plakjes
Zo maak je het havermoutkoekjes met aardbei
- Pulseer de dadels, macadamianoten, havervlokken en het zeezout in een keukenmachine tot alles is gemengd. Druk het mengsel in een bakvorm van 22,5 x 12,5 cm.
- Prak de helft van de aardbeien met een vork en verdeel over het dadelmengsel. Verdeel de plakjes aardbeien erover. Snijd in rechthoekjes en serveer.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij | Koemelkvrij | Lactosevrij | Sojavrij | Suikervrij | Tarwevrij | Veganistisch | Vegetarisch?
Het recept voor deze havermoutkoekjes met aardbei komt uit het boek Frisse start van Amerika’s bekendste chef Martha Stewart.
Per portie (1 stuk): 176 calorieën, 4 g vet ( 1 g verzadigd vet), 0 mg cholesterol, 36 g koolhydraten, 2 g eiwit, 4 g vezels