Couscousrecepten: 7x uit de beste kookboeken
In 2020 is couscous op de Unesco-lijst van immaterieel cultureel erfgoed beland. De bereidingswijzen en consumptie van couscous zijn een belangrijk onderdeel van de cultuur in Noord-Afrika. Wil je couscous maken? Op onze website vind je diverse recepten met couscous, uit de beste kookboeken. Hier hebben we 7 populaire couscousrecepten voor je op een rij gezet.
Couscous recepten: de 7 populairste op een rij
1. Couscoussalade met tonijn en kruiden
Het recept voor deze heerlijke couscoussalade met tonijn en kruiden komt uit het boek Vis uit blik van viskenner en oprichter en eigenaar van Fish Tales Bart van Olphen.
2. Libanese kip met groenten en couscous
Het recept voor deze Libanese kip met groenten en couscous komt uit het (kook)boek Natuurlijk! Langer gezond van Anne Marie Reuzenaar.
3. Couscoussalade met komkommer, paprika en koriander
Het recept voor deze couscoussalade met komkommer, paprika en koriander komt uit het boek Het groentenparadijs van Manja Visser en Marcel van Driel. Over dit recept, uit het hoofdstuk Zomer, schrijft Manja: “Maak de salade 2 uur van tevoren, zodat de couscous zich kan wentelen in de smaak van de groente en koriander.”
4. Couscoussalade met granaatappel
Deze couscoussalade met granaatappel is niet alleen lekker, maar ook erg gezond. De salade is op een bijzondere manier geserveerd: namelijk in een jampot. Dat maakt het eten van een salade een stuk leuker! Jamie Oliver over het recept: ”Als je deze aanpak eenmaal onder de knie hebt, kun je zelf ook experimenteren met combinaties van seizoensproducten en eventuele kliekjes.”
5. Arabische tajine
Het recept voor deze Arabische tajine komt uit het (kook)boek Easy Vegan 2 van Living the green life. Over het gerecht schrijft Sanne van Rooij van Living the green life: “Je kent ze vast wel, de kleurrijke tajines van aardewerk waar je de lekkerste stoofpotten in maakt. De mix van groenten, peulvruchten en heel veel specerijen zorgt ervoor dat je hele huis heerlijk zal ruiken.”
6. Pompoen couscous
Het recept voor deze vegetarische pompoen couscous komt uit het boek PUUR! Vegamama van Pauline Schonewille.
7. Couscous met tonijn en groenten
Wil je indruk maken op je gasten? Dat kan met dit gerecht: couscous met tonijn en groenten van Jamie Oliver. Lekker en gezond! Jamie over dit recept, uit zijn boek Jamie’s superfood voor elke dag: ‘Ik eet af en toe heerlijk verse, duurzaam gevangen tonijn – het is een gemakkelijk te bereiden vis en bevat veel selenium, dat onze nagels en ons haar gezond houdt.’
Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: