0 / 5. 0

Bruschette: 3 recepten voor een heerlijk tussendoortje

Lekker als voorgerecht, antipasto of tussendoortje: bruschette. Een bruschetta is een Italiaanse open sandwich. Serveer het broodje met goede ingrediënten en je hebt een supersimpel maar heerlijk gerecht. Hier vind je 3 gratis recepten, uit kookboeken van Jamie Oliver, River Café en Rose Elliot.

Wat is bruschette?

Bruschette (meervoud van bruschetta) is een Italiaans voorgerecht dat bestaat uit gegrild of geroosterd brood, meestal ingewreven met knoflook, besprenkeld met olijfolie en vervolgens belegd met verschillende ingrediënten. De meest traditionele en bekende versie is de bruschetta al pomodoro, waarbij het brood wordt belegd met een mengsel van tomaten, basilicum, olijfolie en soms balsamicoazijn.

3 gratis recepten

1. Bruschetta met burrata – Jamie Oliver

Het recept voor deze bruschetta met burrata en zoetzure, geroosterde witlof en selderijharten komt uit het kookboek Jamie kookt Italië van Jamie Oliver.

Bruschetta met burrata (Jamie Oliver) - Gezond aan tafel - recept

2. Bruschetta met mozzarella en spinazie – River Cafe 30

Het recept voor deze bruschetta met mozzarella en spinazie komt uit River Cafe 30, het Italiaanse jubileumkookboek van River Café (het meest bekende restaurant van Londen en de keuken waar Jamie Oliver werd ontdekt).

Bruschetta met mozzarella en spinazie - Gezond aan tafel - recept

3. Bruschette en crostini – Rose Elliot

Het recept voor deze bruschette en crostini komt uit het kookboek 30 minuten vegetarisch van Rose Elliot.

Bruschette en crostini - Gezond aan tafel - recept

 

Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ja ik wil regelmatig gezonde recepten ontvangen  ➔