Bruschetta met mozzarella en spinazie
Ingredienten voor 2 personen
- 200 g spinazieblaadjes, gewassen
- 1 grote mozzarella, ca. 250 g
- 2 sneetjes zuurdesembrood
- 1 teentje knoflook, gepeld
- 2 rijpe tomaten, doormidden
- 200 ml extra vergine olijfolie
- 25 g blaadjes verse gemengde zomerkruiden, zoals marjolein en basilicum
- 1-2 olijven, naar keuze
Zo maak je het bruschetta met mozzarella en spinazie
- Blancheer de spinazieblaadjes ongeveer 1 minuut in een pan met kokend water, of tot ze zijn geslonken. Laat ze uitlekken en knijp het teveel aan water eruit.
- Scheur de mozzarella in tweeën en leg de stukken op 2 borden.
- Gril het brood op een barbecue of grillpan aan beide kanten mooi bruin. Haal de sneetjes eraf en wrijf ze flink in met het teentje knoflook.
- Plet de tomaten op de bruschette (gooi het velletje weg) en bestrooi ze met flink wat zeezout en zwarte peper. Sprenkel er een beetje olijfolie over. Let de bruschette op de borden.
- Bestrooi de spinazie in een kom met zout en peper en voeg er 50-100 ml extra vergine olijfolie aan toe.
- Leg de spinazie naast de mozzarella en bruschetta op het bord. Sprenkel de rest van de olijfolie erover en bestrooi met de kruiden - plus eventueel een paar olijven.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij | Notenvrij | Sojavrij | Suikervrij | Tarwevrij | Vegetarisch?
Het recept voor deze bruschetta met mozzarella en spinazie komt uit River Cafe 30, het Italiaanse jubileumkookboek van River Café (het meest bekende restaurant van Londen en de keuken waar Jamie Oliver werd ontdekt).
Eigenaar en topchef Ruth Rogers in het boek over dit recept: “In onze privé-eetzaal in het River Cafe serveren we antipasti op grote borden die dan rondgaan. We leggen de bruschette op één bord en de spinazie, tomaten en mozzarella of andere seizoensgroenten op andere borden.”
Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: