Het recept voor deze dadeltaart zonder oven met cranberry’s en pistachenoten komt uit het (kook)boek Natuurlijk! Langer gezond van Anne Marie Reuzenaar.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Lactosevrij, Sojavrij, Suikervrij, Veganistisch, Vegetarisch? >

Ingrediënten Dadeltaart zonder oven

Bereidingswijze

  • Ontpit de dadels en snijd in stukjes. Doe ze in een schaal en overgiet ze met kokend water. Laat circa 10 minuten staan en laat dan goed uitlekken.
  • Smelt de chocola au bain-marie. Doe hiervoor de chocolade in een kom en zet die boven een pannetje met kokend water. Smelt intussen de kokosolie in een ander pannetje. Rasp de sinaasappel en pers de helft uit. Snijd grote cranberry’s wat kleiner. Hak de pistachenoten fijn en rooster ze kort in een droge koekenpan.
  • Roer alle ingrediënten, behalve de pistachenoten, in een kom goed door elkaar. Doe alles over in een platte schaal of ronde bakvorm. Strijk de bovenkant glad en bestrooi met de geroosterde pistachenoten. Laat de dadeltaart minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 21.5
  • Lang, gezond en energiek leven
  • Duidelijke adviezen, een 10-stappenplan, dag- en weekmenu’s en vooral heel veel lekkere recepten
  • Tips hoe je voeding in kunt zetten als ondersteuning bij aandoeningen en ongemakken zoals diabetes type 2 en haaruitval