Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Dadeltaart zonder oven

Dadeltaart zonder oven

0 / 5. 0

Ingrediënten Dadeltaart zonder oven

Bereidingswijze

  • Ontpit de dadels en snijd in stukjes. Doe ze in een schaal en overgiet ze met kokend water. Laat circa 10 minuten staan en laat dan goed uitlekken.
  • Smelt de chocola au bain-marie. Doe hiervoor de chocolade in een kom en zet die boven een pannetje met kokend water. Smelt intussen de kokosolie in een ander pannetje. Rasp de sinaasappel en pers de helft uit. Snijd grote cranberry’s wat kleiner. Hak de pistachenoten fijn en rooster ze kort in een droge koekenpan.
  • Roer alle ingrediënten, behalve de pistachenoten, in een kom goed door elkaar. Doe alles over in een platte schaal of ronde bakvorm. Strijk de bovenkant glad en bestrooi met de geroosterde pistachenoten. Laat de dadeltaart minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Lactosevrij, Sojavrij, Suikervrij, Veganistisch, Vegetarisch?

Het recept voor deze dadeltaart zonder oven met cranberry’s en pistachenoten komt uit het (kook)boek Natuurlijk! Langer gezond van Anne Marie Reuzenaar.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van