Suikervrij bananen ijs met geroosterde amandelen
- 0,5 liter
- Gwyneth Paltrow
- Nagerecht, Tussendoortje
- IJs
Ingrediënten
- 4 rijpe bananen, gepeld en in schijfjes gesneden
- 25 g fijngehakte geroosterde amandelen
- 40 ml ahornsiroop van goede kwaliteit
- een snuf grof zeezout
- 120 ml ongezoete amandelmelk
- 1 tl puur vanille-extract
Bereidingswijze
- Verdeel de plakjes banaan in een enkele laag op een met bakpapier beklede schaal en vries ze in. Verwerk de schijfjes zodra ze bevroren zijn of bewaar ze in een afsluitbare plastic zak of doos tot een maand in de vriezer. Meng intussen in een kleine kom de amandelen met 2 theelepels ahornsiroop en een snuf zout en zet het mengsel apart.
- Doe de bevroren banaan, de amandelmelk, de resterende 2 eetlepels ahornsiroop en de vanille in de keukenmachine en mix alles op de pulseerstand tot het de textuur heeft van softijs. Schraap indien nodig de wanden van de mengbeker schoon. Soms wordt het mengsel niet meteen glad, maar als de banaan begint af te breken en te ontdooien in de keukenmachine wordt het snel ‘roomijs’.
- Schep het ‘bananenijs’ direct in kommetjes en bestrooi elke portie met wat van het amandelmengsel.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Zin in een lekker ijsje maar geen zin in suiker en allerlei slechte toevoegingen? Dit recept voor suikervrij bananen ijs is een aanrader. Het heeft de rijke romige textuur van roomijs zonder enige zuivel of suiker. De krokante topping is in een wip gemaakt en zoooo lekker. Het recept komt uit het boek (H)eerlijk van de gevierde actrice en Oscar-winnares Gwyneth Paltrow.
Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: