Rode linzen hijiki soep

Rode linzen hijiki soep

0 / 5. 0

  • 1 grote portie soep
  • 30 minuten
  • Kyra de Vreeze
  • Lunch
  • Soepen

Ingrediënten rode linzen hijiki soep

  • 50 g gedroogde rode linzen, een nacht laten weken en omspoelen
  • 3 g hijiki (zeewier)
  • water
  • 1 tl kokosolie
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl garam masala
  • 1 tl komijnpoeder
  • ½ tl kardamompoeder
  • ½ tl kurkuma
  • 40 g ui
  • 1 tl kokosolie
  • 1 tl sesamolie
  • 150 ml kokosmelk
  • 100 ml water
  • zeezout naar smaak
  • scheutje citroensap
  • zwarte peper naar smaak

Verder nodig

  • Staafmixer

Bereidingswijze

  • Doe de rode linzen in een pan water zodat ze net onder staan. Voeg de hijiki toe. Kook het in 25 minuten gaar, op een laag vuur met de deksel op de pan (125 g gekookte linzen). Verwijder de hijiki.
  • Doe de kokosolie in een koekenpan en bak de komijnzaadjes erin. Wanneer ze beginnen te ruiken en poppen, draai je het vuur laag en voeg je de overige specerijen toe. Meng goed. Draai het vuur uit en schep het mengsel in een bakje.
  • Verhit de kokosolie in de koekenpan en bak de gesnipperde ui glazig. Draai het vuur uit en voeg de ui en het specerijenmengsel bij de linzen.
  • Voeg sesamolie, kokosmelk, water, zeezout, citroensap en zwarte peper toe aan de linzen en gebruik een staafmixer om alles tot een geheel te maken. Dit is de spread.

Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij, Lactosevrij, Veganistisch, Vegetarisch?

Wanneer je kijkt naar de factoren die zowel bij migraine als ook spannings- en clusterhoofdpijn een oorzakelijke rol spelen, zie je grote overlap. Je zou het kunnen samenvatten als overactiviteit in het hoofd waarbij stress, voeding en lifestyle van grote invloed zijn. In haar boek Kyra’s Kitchen geeft Kyra de Vreeze (bekend van haar blog Kyra’s Kitchen) diverse tips, onder andere op het gebied van voeding. Ze beschrijft ‘pijnlijk’ eten, voedingsmiddelen die een negatief effect hebben op het hoofd. Zoals zoetstoffen (waaronder aspartaam), nitrietrijk en tyraminerijk voedsel. Beter focus je je op ‘pijnvrij’ eten: vol vitamine B2, magnesium en met een verkoelende werking. In haar boek geeft ze ook pijnvrije recepten, zoals deze rode linzen hijiki soep.

Linzen bevatten zowel vitamine B2 als magnesium. Beide zorgen ervoor dat hoofdpijn vermindert. Een zeer kleine groep mensen reageert niet goed op linzen en krijgt er juist hoofdpijn van. Kijk wat voor jou geldt en vervang de linzen eventueel door adukibonen.

 

Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ja ik wil wekelijks gezonde recepten ontvangen ➔

Inkijkexemplaar van