Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Broccolisoep

Broccolisoep

0 / 5. 0

Ingrediënten broccolisoep

Verder nodig

Bereidingswijze broccolisoep

  • Pel en snipper de ui en knoflook. Schil de gemberwortel en snijd in kleine stukjes. Schil de zoete aardappel en snijd 2/3 in blokjes en 1/3 in dunne reepjes. Snijd de broccoli in roosjes en was ze.
  • Verwarm in een grote pan de kokosolie en fruit de ui, knoflook en gember circa 3 minuten. Verwarm intussen de bouillon. Voeg cayennepeper en garam masala aan het uimengsel toe en bak nog 1 minuut mee. Voeg de stukken zoete aardappel en broccoli toe. Breng aan de kook en laat de soep circa 20 minuten koken.
  • Bak intussen de reepjes zoete aardappels met het komijnpoeder in wat kokosolie beetgaar. Voeg de pompoenpitten toe en laat nog 1 minuut meebakken.
  • Pureer de soep met de staafmixer. Breng zo nodig op smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper. Verdeel deze powersoep over de borden, schenk er wat kokosroom bij en garneer met de reepjes zoete aardappel en pompoenpitten.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Lactosevrij, Suikervrij, Tarwevrij?

Deze broccolisoep (ook wel ‘broccoli-powersoep’) komt uit het boek Natuurlijk! Zonder suiker kookboek van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar.

Over dit recept voor broccolisoep schrijft Anne Marie Reuzenaar: “Voor een verlate lunch maakte ik dit powersoepje van groenten die ik nog in huis had. Het werd een blijvertje.”

Inkijkexemplaar van