Het recept voor deze geroosterde bloemkool van de bbq komt uit het boek Smokey Goodness 3 van barbecue-held Jord Althuizen.
Hij schrijft over dit recept, dat in het boek ‘Cape Malay Cauliflower’ heet: “Kaap de Goede Hoop was in de gouden eeuw een kruispunt van specerijenroutes en culturen. De tijden zijn inmiddels behoorlijk veranderd, specerijen trek je vandaag de dag gewoon uit het schap van de buurtsuper, maar de smaakinvloeden uit deze tijd zie je nog overal terug. In dit gerecht combineer je een icoon van de oer-hollandse keuken met de kaapse currykruiden om een killer veggie roast te maken. Met een vleugje rook uiteraard.”
Jord Althuizen
Onze veilige betaalmethoden:
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.
Jord Althuizen
Onze veilige betaalmethoden:
Onze veilige betaalmethoden: