Ansjovis met lamsoor
Ingredienten voor 2 personen
Zo maak je het
- Verhit de geklaarde boter in een koekenpan op hoog vuur. Haal de ansjovissen door de bloem vermengd met wat zout en bak ze in 2-3 minuten per kant goudbruin in de boter.
- Voeg 1 minuut voordat de vis klaar is de knoflook toe en bak mee tot de plakjes mooi goudbruin zijn geworden. Schep de vis en knoflook uit de pan en zet apart.
- Neem een schone koekenpan en laat de boter op middelhoog vuur bruisen. Blus af met de pastis en voeg dan de lamsoor en peterselie toe. Bak ze 1-2 minuten mee.
- Meng de ansjovis en knoflook met de lamsoor en peterselie en serveer op een bord.
- Garneer met citroenrasp en breng verder op smaak met zout en peper.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Wil je meer recepten uit de categorie Notenvrij | Sojavrij | Suikervrij?
Het recept voor deze ansjovis met lamsoor komt uit het boek Koken met zeewier en zilte groente van ‘Toine de Zeewierman’ Toine Wilke.