Zadenpittenbrood met pecannoten en amandelen

Zadenpittenbrood met pecannoten en amandelen - recept - Gezond aan tafel

Ingredienten voor 10 (1 brood) personen

  • 125 g lijnzaad
  • 150 ml water
  • 100 g zonnebloempitten
  • 100 g pompoenpitten
  • 100 g wit sesamzaad
  • 50 g ongebrande pecannoten, grofgehakt
  • 50 g ongebrande amandelen
  • 3 middelgrote eieren
  • 50 g olijfolie, om in te bakken

Verder nodig

  • weegschaal
  • cakevorm (25 cm)
  • bakpapier
  • handmixer

Zo maak je het

  1. Meng het lijnzaad met het water en laat 10 minuten staan. Roer na 5 minuten nog even door.
  2. Meng intussen in een kom de zonnebloem- en pompoenpitten, het sesamzaad, de pecannoten en amandelen.
  3. Verwarm de oven voor op 175 °C en bekleed de cakevorm met bakpapier.
  4. Klop met een handmixer op de hoogste stand de eieren in ongeveer 4 minuten schuimig in een grote kom.
  5. Meng de olijfolie met het lijnzaadmengsel en roer dit door de schuimige, geklopte eieren. Voeg het pitten-notenmengsel toe en roer alles voorzichtig tot een egaal, luchtig beslag.
  6. Giet het beslag in de cakevorm en bak het brood in 60 minuten in het midden van de oven gaar. Zet de oven de laatste 10 minuten op de grillstand voor een goudbruine bovenkant. Houd het brood goed in de gaten: het kan opeens hard gaan en daardoor aanbranden.
  7. Laat het brood eerst afkoelen voordat je het uit de vorm haalt en in plakjes snijdt. Het brood blijft in de koelkast, luchtdicht verpakt, 1 week goed, of bewaar het in de diepvries.

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Tip

Bak als je toch bezig bent meteen twee broden tegelijk, dan heb je een voorraadje.

  •  *
  • Een gratis preview van Het leefstijlboek van huisarts Tamara de Weijer in je mailbox?

  •  *

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij | Koemelkvrij | Koolhydraatarm | Lactosevrij | Sojavrij | Suikervrij | Tarwevrij | Vegetarisch?

Dit recept voor een zadenpittenbrood met pecannoten en amandelen komt uit Het leefstijlboek van huisarts Tamara de Weijer van dokter Tamara de Weijer.


Wil jij een kickstart maken met koolhydraatarm eten? Meld je gratis aan en ontvang direct het eerste weekmenu!

Schrijf je hier in en ontvang 4 koolhydraatarme en gezonde weekmenu’s ➔

Het recept is gebaseerd op dit boek