Snelle recepten

Bijgerecht
Pad thai - Gezond aan tafel - recept
Pad thai

Het recept voor deze pad thai komt uit het (kook)boek Easy Vegan 2 van Living the green life. Over het gerecht schrijft ze: “Pad thai betekent ‘gebakken noedels’, maar er zijn inmiddels tig varianten van gemaakt. Zo worden ze ook geserveerd met rijst en zelfs met quinoa. Wij hebben er een frisse rauwkost van gemaakt die het erg goed doet...

Naar recept
Hoofdgerecht
Gado gado salade - Gezond aan tafel - recept
Gado gado salade

Het recept voor deze gado gado salade komt uit het boek Eet beter in 28 dagen van dokter Tamara de Weijer.   Download hier ons gratis 4 weken-menu voor nog meer gezonde recepten! ➔

Naar recept
Hoofdgerecht
Spinazie-pestopasta - Gezond aan tafel - recept
Spinazie-pestopasta

Het recept voor deze spinazie-pestopasta komt uit het (kook)boek Easy Vegan 2 van Living the green life. Over het gerecht schrijft ze: “Wij zijn gek op pasta! Al vanaf het moment dat we Lady en de Vagebond hebben gezien. Eet deze spinaziespaghetti nooit alleen, maar slurp de slierten samen met je liefste!”

Naar recept
Lunch
Nori-omeletwrap met zalm en verse kruiden - Gezond aan tafel - recept
Nori-omeletwrap met zalm en verse kruiden

Het recept voor deze nori-omeletwrap met zalm en verse kruiden komt uit het (kook)boek Natuurlijk! Langer gezond van Anne Marie Reuzenaar. Ze schrijft erover in haar boek: “Dit is zo’n heerlijk makkelijk en voedzaam recept! Je kunt het ook van tevoren maken en in je lunchbox meenemen. Het past heel goed in een koolhydraatarm menu. Ben je vegetariër en eet...

Naar recept
Hoofdgerecht
Bonensalade met lamsoor of rucola, haricots verts en groene kruiden - recept - Gezond aan tafel
Bonensalade met lamsoor of rucola

Het recept voor deze bonensalade met lamsoor of rucola, haricots verts en groene kruiden komt uit het (kook)boek Natuurlijk! Langer gezond van Anne Marie Reuzenaar. Dit gerecht is opvallend goed voor een gezond gewicht, stabiele bloedsuikerspiegel, hart en vaten en goed voor de schildklier.

Naar recept
Hoofdgerecht
Fettuccine met tonijn (Jamie Oliver) - Gezond aan tafel - recept
Fettuccine met tonijn (Jamie Oliver)

Het recept voor deze fettuccine met tonijn, babycourgette, kersttomaatjes, pecorino en gestampte amandelen komt uit het kookboek Jamie kookt Italië van Jamie Oliver. Hij schrijft erover: “Dit recept heb ik bedacht na een dag in de keuken bij Maria, de enige vissersvrouw op het eiland Procida vlak bij Napels. Ik vind het fantastisch hoe zij pecorino gebruikt – de regel...

Naar recept
Lunch
Gebakken eieren met mozzarella (Jamie Oliver) - Gezond aan tafel - recept
Gebakken eieren met mozzarella (Jamie Oliver)

Het recept voor deze gebakken eieren met mozzarella, zoete tomaat, vers basilicum en toast komt uit het kookboek Jamie kookt Italië van Jamie Oliver. Hij schrijft erover: “Dit is echt een fantastisch voorafje of brunchgerecht. Je zet het in een handomdraai op tafel en het is perfect om te delen met familie of vrienden. De manier waarop de mozzarella samensmelt...

Naar recept
Hoofdgerecht
Linguine met worst (Jamie Oliver) - Gezond aan tafel - recept
Linguine met worst (Jamie Oliver)

Het recept voor deze linguine met worst, broccoletti, chilivlokken, knoflook, witte wijn en pecorino komt uit het kookboek Jamie kookt Italië van Jamie Oliver. Hij schrijft erover: “Dit gerecht bewijst dat je echt maar weinig nodig hebt om een lekkere maaltijd op tafel te zetten. Dat je er ingrediënten in kleinere hoeveelheden kunt kopen, zoals hier één worst, is op...

Naar recept
Dips, sauzen en dressings
Gianduja - de originele nutella (Jamie Oliver) - Gezond aan tafel - recept
Gianduja – de originele nutella (Jamie Oliver)

Het recept voor deze gianduja (de originele nutella) komt uit het kookboek Jamie kookt Italië van Jamie Oliver. Hij schrijft erover: “Veel prachtige recepten zijn ontstaan als gevolg van strenge Europese importbeperkingen – in het geval van gianduja ging het om een tekort aan chocolade. Om optimaal gebruik te maken van wat voorhanden was, besloot chocolatier Michele Prochet zijn cacaomassa...

Naar recept
Ontbijt
Bananen-havermoutpannenkoekjes - Gezond aan tafel - recept
Bananen-havermoutpannenkoekjes

Dit recept voor bananen-havermoutpannenkoekjes komt uit het I’M Lijfboek van Isa Hoes en Medina Schuurman. Over dit recept in het boek: “Havermout verlaagt het cholesterolgehalte en verkleint daarmee de kans op hart- en vaatziekten. In kaneel zit OPC, wat helpt bij het verminderen van opvliegers, angst, stemmingswisselingen en slapeloosheid. Fyto-oestrogenen in sojamelk kunnen opvliegers en andere overgangsklachten verminderen. Banaan bevat...

Naar recept
Ontbijt
Gekookt eitje met dukkah - Gezond aan tafel - recept
Gekookt eitje met dukkah

Dit recept voor een gekookt eitje met dukkah komt uit het I’M Lijfboek van Isa Hoes en Medina Schuurman. Ken je dukkah al? Dit is een crunchy notenmengsel, afkomstig uit de Arabische keuken, en je kunt er alle kanten mee op! Dukkah is bijvoorbeeld heerlijk om komkommerstaafjes in te dippen bij de borrel. Of strooi het eens over je salades...

Naar recept