Spinazie-pestopasta
Ingredienten voor 2 personen
- snuf zout
- 150 g spaghetti
- Pesto
- 3 teentjes knoflook
- 2 rode uien
- 160 g hennepzaad
- Kleine handvol basilicumblaadjes
- 100 g spinazie
- Sap van 1 citroen
- 60 ml olijfolie
- Snuf rode chilivlokken
- Topping
- Vers basilicum
- Zongedroogde tomaatjes
Verder nodig
Zo maak je het
- Breng water met wat zout aan de kook en kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
- Pel de knoflook en de uien. Doe alle ingrediënten voor de pesto in een keukenmachine en mix tot je een dikke saus hebt.
- Verdeel de pasta over twee borden en schep hier de pesto overheen. Maak af met vers basilicum en zongedroogde tomaatjes.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Tip
Vervang de spaghetti eens door groenteslierten, hiervoor kun je bijvoorbeeld courgette, wortel of biet gebruiken.
Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij | Lactosevrij | Notenvrij | Sojavrij | Suikervrij | Veganistisch | Vegetarisch?
Het recept voor deze spinazie-pestopasta komt uit het (kook)boek Easy Vegan 2 van Living the green life.
Over het gerecht schrijft ze: “Wij zijn gek op pasta! Al vanaf het moment dat we Lady en de Vagebond hebben gezien. Eet deze spinaziespaghetti nooit alleen, maar slurp de slierten samen met je liefste!”