Nori-omeletwrap met zalm en verse kruiden
Ingredienten voor 2 personen
- 3 biologische eieren
- 1 kleine tl kurkuma
- zeezout
- versgemalen zwarte peper
- Handje verse peterselie
- Handje verse koriander
- 2 norivellen
- 4 plakken gerookte zalm
- Wasabi
- ½ avocado
- scheut olijfolie
- 1 el geroosterd zwart en wit sesamzaad
- Kikkoman sojasaus
Zo maak je het
- Klop de eieren los. Voeg kurkuma en naar smaak zeezout en zwarte peper toe. Snijd of knip de kruiden fijn en roer ze door de eieren. Bedek de norivellen met gerookte zalm en verdeel er naar smaak wat wasabi over. Schil de avocado, verwijder de pit en snijd in de lengte in plakjes.
- Verwarm een scheutje olijfolie in een kleine koekenpan en bak 2 dunne omeletjes. Leg op elk norivel met zalm een omelet. Leg in het midden van de omelet in de breedte een paar plakjes avocado. Bestrooi met wat sesamzaad.
- Rol de norivellen stevig op en laat even rusten tot de vellen zacht zijn. Snijd de rollen in het midden door. Serveer er wat sojasaus en eventueel wat extra wasabi bij.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij | Koolhydraatarm | Notenvrij | Sojavrij | Suikervrij?
Het recept voor deze nori-omeletwrap met zalm en verse kruiden komt uit het (kook)boek Natuurlijk! Langer gezond van Anne Marie Reuzenaar.
Ze schrijft erover in haar boek: “Dit is zo’n heerlijk makkelijk en voedzaam recept! Je kunt het ook van tevoren maken en in je lunchbox meenemen. Het past heel goed in een koolhydraatarm menu. Ben je vegetariër en eet je liever geen zalm? Dan kun je die gewoon weglaten. Zonder is ook heel lekker. Verdeel de wasabi dan over de avocado.”
Dit gerecht is opvallend goed voor een gezond gewicht, stabiele bloedsuikerspiegel, hart en vaten en schildklier, en is ook ontstekingsremmend.