Bounty in a jar

Bounty in a jar - Gezond aan tafel - recept

Ingredienten voor 4 kleine porties personen

Zo maak je het

  1. Doe alle ingrediënten voor de kokos-smoothie in je blender en pureer op de hoogste stand. Voeg een paar ijsklontjes toe als het te dik is. Verdeel over 4 glazen potjes.
  2. Roer de ingrediënten voor de chocoladesaus door elkaar, behalve de chocoladesnippers. Voeg een snufje zeezout toe. Roer de saus in mooie cirkels door de kokossmoothie. Bestrooi met de stukjes fijngehakte chocola. Bewaar in de koelkast tot gebruik.

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij | Notenvrij | Sojavrij | Suikervrij | Tarwevrij | Vegetarisch?

Dit recept voor Bounty in a jar komt uit het boek Eet meer energie van Marjolein Dubbers.

Ze schrijft erover in haar boek: “Bounty’s waren mijn favoriete snoep toen ik nog suikerverslaafd was. Ze zijn me nu veel te zoet, maar ik ben nog steeds gek op kokos met chocola. Inmiddels heb ik mijn eigen variant. Eet dit als toetje of een potje troost; dat hebben we allemaal soms nodig.

De chocoladesaus is heel bijzonder, want de basis is lijnzaadolie of perillaolie: allebei gezonde omega 3-olie. Gebruik verse lijnzaadolie. Een goede kwaliteit kokosolie kan ook. Ik heb alle zoetstoffen geprobeerd, maar ik krijg deze saus niet echt lekker zonder ahornsiroop. Alle vetten in dit recept zullen hopelijk een suikerpiek voorkomen.”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Het recept is gebaseerd op dit boek
Eet meer energie