Horchata
Ingredienten voor 2 personen
- 150 g rijst
- 1 l water
- 100 g ontpitte medjouldadels
- 1 el kaneel
- 1 el nootmuskaat
- 250 ml amandelmelk
- Topping
- snufje kaneel
Zo maak je het
- Kook de rijst 10 minuten in een pan met het water (je wilt de korrels niet helemaal zacht hebben).
- Doe de rijst met het water en de dadels, kaneel en nootmuskaat in een blender en mix tot er geen stukjes dadels meer in zitten.
- Schenk de horchata door een stuk kaasdoek in een grote kan. Roer dan de amandelmelk erdoor en serveer in grote glazen of mokken.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij | Koemelkvrij | Lactosevrij | Sojavrij | Suikervrij | Tarwevrij | Veganistisch | Vegetarisch?
Het recept voor deze horchata komt uit het (kook)boek Easy Vegan 2 van Living the Green Life.