Banaan-havermoutpannenkoekjes

Banaan-havermoutpannenkoekjes - Gezond aan tafel - recept

Ingredienten voor 2 personen

Verder nodig

Zo maak je het

  1. Doe de havervlokken in de kom van de keukenmachine.
  2. Maal de havervlokken fijn in de keukenmachine tot ze bijna zo fijn zijn als bloem.
  3. Doe het bakpoeder, zout en kaneel erbij.
  4. Prak de banaan met een vork en klop deze samen met het ei en de honing tot het goed gemengd is.
  5. Doe dan alle ingrediënten samen met de melk bij elkaar in een kom.
  6. Klop dit tot een glad beslag.
  7. Smelt een klontje boter in de koekenpan en pak de pannenkoekjes aan beide kanten bruin en gaar.

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Tip

Je kunt de pannenkoeken extra lekker maken door bosbessen of chocolate chips door het beslag te doen.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij | Notenvrij | Sojavrij | Suikervrij | Tarwevrij | Vegetarisch?

Het recept voor deze banaan-havermoutpannenkoekjes komt uit het kookboek Koken met Shane van voetballer en foodblogger Shane Kluivert (2007). Dit schrijft Shane erover in het boek: “Pannenkoeken als ontbijt vind ik superlekker, maar ik wil ’s ochtends niet te lang in de keuken staan. Deze banaan-havermoutpannenkoekjes zijn gezond én snel klaar.”

Het recept is gebaseerd op dit boek
Koken met Shane