Marokkaanse groentesalade met kip
Ingredienten voor 1 persoon
- 250 g kiphaasjes, in de lengte gehalveerd
- 2 el ras el hanout
- 150 g aubergine
- 1 bospeen, geschild
- 1 kleine courgette
- 100 g ui, in ringen
- 10 g koriander, grofgesneden
- peper
- zout
- 2 el olijfolie om in te bakken
Zo maak je het
- Bestrooi de kip met de ras el hanout en een beetje zout. Verhit 1 el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bak de kiphaasjes in circa 5 minuten rondom goudbruin en gaar.
- Snijd de aubergine in de lengte doormidden en vervolgens in plakjes van ½ cm dik. Doe hetzelfde met de wortel en courgette.
- Verhit 1 el olie in en koekenpan en bak de uienringen 5 minuten aan, voeg de aubergine, wortel en courgette toe. Breng op smaak met zout en peper. Bak 5 minuten goudbruin aan. Leg een deksel op de pan en bak nog 5 minuten tot de groente beetgaar is.
- Schep de salade op een groot bord, schep de kiphaasjes erop, strooi de koriander erover.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Tip
Vegetarische tip: brokkel er fetakaas overheen in plaats van kip
Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij | Koemelkvrij | Koolhydraatarm | Lactosevrij | Notenvrij | Sojavrij | Suikervrij | Tarwevrij?
Het recept voor deze Marokkaanse groentesalade met kip komt uit het boek STRK PLN van Ramses Jedeloo, directeur van The Bootcamp Club (het grootste outdoor sportbedrijf van Nederland met 85.000 leden, 200 trainingslocaties en 3.500 trainingen per maand).
Het recept bevat 28% koolhydraten, 11% vetten en 61% eiwitten (totaal 428 kcal).