Spaanse tortilla met spinazie
Ingredienten voor 4 personen
- 4 middelgrote aardappels
- 1 el olijfolie
- 2 teentjes knoflook, gepeld en fijngehakt
- 1 ui, gesnipperd
- 200 g verse spinazie, grof gehakt
- 8 eieren
- Olie of boter om in te vetten
- Peper
- Zout
Verder nodig
- oven
- kaasschaaf of mandoline
- koekenpan
- ronde ovenschaal
- mengkom
- garde
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Schil de aardappels en schaaf ze met een kaasschaaf of een mandoline in dunne plakjes. Gebruik altijd het beschermkapje van de mandoline!
- Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan. Bak de knoflook en de ui kort. Doe dan de aardappelschijfjes erbij en bak ze 10 minuten mee.
- Vet een ronde ovenschaal in met olie of boter.
- Schep de helft van de knoflook, ui en aardappelschijfjes uit de pan in de schaal. Doe daarna de helft van de spinazie in de schaal. Doe de rest van de knoflook, ui en aardappelschijfjes op de spinazie, en leg daar de rest van de spinazie op.
- Klop met een garde of vork de eieren los in de mengkom en schenk ze in de ovenschaal. Strooi er peper en zout overheen.
- Bak de tortilla in het midden van de oven in 25 minuten goudbruin en gaar.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Tip
- Eet er lekker vers stokbrood met aioli bij.
- Ik vind tortilla lekker met spinazie, maar met tomaat is hij ook fantastisch.
Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij | Koemelkvrij | Lactosevrij | Notenvrij | Sojavrij | Suikervrij | Tarwevrij | Vegetarisch?
Het recept voor deze Spaanse tortilla met spinazie komt uit het kookboek Vega met Shane van kookfanaat en sporter Shane Kluivert. In Vega met Shane deelt hij 40 recepten, waarmee hij je stap voor stap de lekkerste vegetarische (én gezonde) gerechten leert maken.
Over dit recept schrijft hij: ‘Een Spaanse tortilla is eigenlijk een dikke omelet met plakjes aardappel. Een tortilla omdraaien in de pan is heel moeilijk, daarom doe ik hem in de oven.’