Hoofdgerecht
Indonesische wraps met sperziebonen & zoete aardappel
Een keer iets anders dan die brave boterham met kaas of het klassieke AGV’tje? Dan zijn de recepten uit Wrap it up! – 50 x gezonde wraps voor ontbijt, lunch en diner een uitkomst! Of het nu met een volkorentortilla of ijsbergsla als basis is, met ei voor in de ochtend of ’s avonds met andere eiwitten: een wrap is supermakkelijk...
Naar receptBietenwraps met geitenkaas & cashewnoten
Een keer iets anders dan die brave boterham met kaas of het klassieke AGV’tje? Dan zijn de recepten uit Wrap it up! – 50 x gezonde wraps voor ontbijt, lunch en diner een uitkomst! Of het nu met een volkorentortilla of ijsbergsla als basis is, met ei voor in de ochtend of ’s avonds met andere eiwitten: een wrap is supermakkelijk...
Naar receptSalade van krieltjes en doperwten
Het recept voor deze salade van krieltjes en doperwten komt uit het kookboek Groente menu’s van Niven Kunz en Virginie van Bronckhorst-Kunz. In dit boek vind je de leukste voor-, hoofd-, en nagerechten voor etentjes thuis met sterrentouch. Verrassend makkelijk en bijzonder tegelijk. Niet vega (kan wel), wel met groenten als de absolute ster. Deze sajoer bajem is onderdeel van...
Naar receptAuberginecurry met erwten op Chinese wijze
Elke dag easy Aziatisch uit Dominique’s Kitchen is de perfecte introductie voor iedereen die van Aziatische smaken houdt, maar geen tijd heeft om uren in de keuken te staan. Dominique Woolf won de Great Cookbook Challenge met Jamie Oliver, en dit winnaarsboek bevat meer dan 80 spannende en maakbare recepten, met die favoriete ingrediënten uit Azië waar iedereen zo dol op is. De auteur schrijft...
Naar receptVegetarische gehaktschotel met bloemkoolrijst
Met Nanneke Schreurs’ ‘Fit Fab 40′ word je de fitste versie van jezelf! Na je veertigste verandert je lichaam: de kilo’s komen er gemakkelijker aan, maar afvallen gaat niet meer zo eenvoudig. Dit boek leert je hoe je ook na je veertigste in 10 stappen met de juiste aanpassingen in voeding, training en leefstijl fit en slank door het leven kunt...
Naar receptKipköfte met tzatziki en platbrood
Van het platteland van Jordanië tot aan de kleine straatjes van Caïro. In Honey & Smoke: op zoek naar hete kolen ontdekken Sarit Packer en Itamar Srulovich – bekend van Honey & Co – de heerlijke, trotse tradities van koken boven vuur in de Levant – de oostkust van het Middellandse Zeegebied. Van zoet geroosterde kastanjes langs de kant van de weg...
Naar receptSalade van komkommer en watermeloen met chili-limoenzout
Ontdek de 110 vegetarische en vegan recepten in ‘Meat-Free Mexicaans’, het nieuwe kookboek van Thomasina Miers.
Naar receptGortrisotto met rode biet
In Vega Arabisch laat Mounir Toub zien dat de Midden-Oosterse keuken een echte groentekeuken is. Van courgette, aubergine en granaatappel tot pompoen, artisjok en klassieke biet: in meer dan 90 gerechten spelen groenten de hoofdrol. Kleurrijk, smaakvol, een tikje exotisch en (merendeels) makkelijk: van zoete-aardappelwafels met labneh, olijvencake en baklavabuns tot falafelmacarons. En met de favoriete smaakmakers uit de Arabische...
Naar receptKuku Sabzi
In Vega Arabisch laat Mounir Toub zien dat de Midden-Oosterse keuken een echte groentekeuken is. Van courgette, aubergine en granaatappel tot pompoen, artisjok en klassieke biet: in meer dan 90 gerechten spelen groenten de hoofdrol. Kleurrijk, smaakvol, een tikje exotisch en (merendeels) makkelijk: van zoete-aardappelwafels met labneh, olijvencake en baklavabuns tot falafelmacarons. En met de favoriete smaakmakers uit de Arabische...
Naar receptSoep van bospeen, pompoen, gele curry & gember
Bij SLA., dé good food bar van Nederland, eet je groenten op haar lekkerst en met de beste toppings. Met SLA., taste the magic of veggies kun je deze hits ook zelf thuis maken. Dit boek is voor iedereen die gezonder wil eten, maar bovenal wil genieten. Van een voedzame soep tot salade van veldsla met makreel, linzen & rode kool, kleurrijke smoothies...
Naar receptSalade van gegrilde groenten
3,7 miljoen(!) Nederlanders hebben chronische maag- en darmklachten. Veel klachten zijn met de juiste voeding te verminderen. Maar hoe begin je die zoektocht naar wat voor jou het beste werkt? In Eet beter voor je maag en darmen geeft huisarts Tamara de Weijer je niet alleen alle belangrijke leefstijl- en voedingsadviezen, haar 10-wekenplan maakt alles ook een stuk overzichtelijker. Je doorloopt vier...
Naar recept