Indonesische wraps met sperziebonen & zoete aardappel

Ingredienten voor 1 persoon

  • 275 g zoete aardappel
  • 200 g sperziebonen
  • Snufje zout
  • 1 rode peper
  • 1 teen knoflook
  • 2 eieren
  • Kokosolie, om in te bakken
  • 4 volkorenwraps
  • 70 g taugé
  • 50 g pinda’s
  • Voor de pindasaus
  • 3 el pindakaas
  • 2 tl sambal
  • 2 el ketjap

Zo maak je het

  1. Schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes. Dop de sperziebonen en snijd ze doormidden.
  2. Kook de zoete aardappel met een snufje zout in 15 minuten gaar. Kook in een andere pan de sperziebonen in 10 minuten beetgaar.
  3. Snijd intussen de rode peper (verwijder de zaadlijsten voor een minder pittige variant) en de knoflook fijn en kook de eieren in 8 minuten in kokend water hard.
  4. Laat de eieren schrikken in koud water, pel ze en snijd ze in plakjes. Meng de ingrediënten voor de pindasaus in een schaaltje.
  5. Bak de sperziebonen nog even aan met de rode peper en de knoflook, in een beetje kokosolie. Smeer de volkorenwraps in met de pindasaus, beleg ze met de sperziebonen en de zoete aardappel.
  6. Voeg de taugé, de eieren, de pinda’s en de pindasaus toe. Vouw de wraps dicht en bak ze lichtbruin in de pan (zonder olie).

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Een keer iets anders dan die brave boterham met kaas of het klassieke AGV’tje? Dan zijn de recepten uit Wrap it up! – 50 x gezonde wraps voor ontbijt, lunch en diner een uitkomst! Of het nu met een volkorentortilla of ijsbergsla als basis is, met ei voor in de ochtend of ’s avonds met andere eiwitten: een wrap is supermakkelijk te vullen met lekker veel groente. En ook nog eens heel handig mee te nemen naar school, kantoor of de sportschool.

Credits beeldmateriaal: Sven ter Heide


Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Het recept is gebaseerd op dit boek
Wrap it up!