Pasta met bietjes en ricotta
Ingredienten voor 4 personen
- 300 g farfalle
- 30 g parmezaan
- 1 citroen
- 1/2 bosje basilicum (15 g)
- 280 g gekookte rode bietjes (vacuümverpakt)
- 100 g ricotta
- 30 g gepelde, ongezouten halve walnoten
- Voorraadkast
- Extra vierge olijfolie
- Olijfolie
Zo maak je het
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Rasp de parmezaan en de citroenschil in een blender en knijp de helft van de citroen erboven uit.
- Voeg de basilicumblaadjes, bietjes, 1 theelepel zwarte peper en 3 eetlepels olijfolie toe en maal er een supergladde saus van.
- Laat de farfalle uitlekken, vang een kopje van het zetmeelrijke kookwater op en doe ze terug in de pan.
- Giet de bietensaus erover, hussel ze op het vuur door elkaar, giet er zo nodig een scheutje kookwater bij en voeg naar smaak zeezout en peper toe.
- Verdeel de pasta over de borden, schep de ricotta erop en strooi de walnoten erover.
- Knijp de overgebleven citroen erboven uit en maak af met een scheutje extra vierge olijfolie, als je wil.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Tip
Voedingswaarden:
Energie 573 kcal | Vet 19,5 g | Verz. vet 4,3 g | Eiwit 18 g | Koolhyd. 86,6 g | Suiker 7,5 g | Zout 1,8 g | Vezels 4,5 g
Wil je meer recepten uit de categorie Vegetarisch?
Geen tijd? Geen inspiratie? Koken moeilijk? Jamie helpt je op weg!
Met Simply Jamie geeft Jamie Oliver je het boek waarmee je elke dag van de week een heerlijke maaltijd op tafel zet. Van makkelijke en snelle 20-minutenmaaltijden voor werkdagen tot gerechten die te maken zijn met wat er in de voorraadkast staat, en ook echte weekendtraktaties. Want zelf overheerlijke maaltijden klaarmaken, dat is voor iedereen haalbaar.
Credits beeldmateriaal: David Loftus.
Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: