Upside down mihoen rijst bowl

Ingredienten voor 2 personen

  • 1 nestje mihoen (50 g)
  • 1 zakje van 320 g gemengde roerbakgroenten
  • 30 g ongezouten cashewnoten
  • 1 pakje van 250 g gekookte zilvervliesrijst
  • 2 limoenen
  • 2 eieren
  • 1/2 bosje koriander (15 g)
  • Voorraadkast
  • 2 el zoutarme sojasaus
  • Kerriepoeder
  • Sichuan-chiliolie
  • Sesamolie
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Laat de mihoen in een diepe serveerkom van 16 cm wellen volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat de mihoen uitlekken, doe ze terug in de kom en maak ze aan met een scheutje sesamolie.
  2. Doe de groenten met een scheutje olijfolie en de cashewnoten in een superhete, grote koekenpan met antiaanbaklaag, en roerbak ze 4 minuten, of tot ze net zacht zijn.
  3. Voeg naar smaak sojasaus toe en schep de groenten op de mihoen in de kom.
  4. Maak de rijst los in dezelfde koekenpan en knijp er 1 limoen boven uit. Schep de warme rijst in een laag op de groenten en druk de boel stevig aan met een spatel.
  5. Veeg de pan vlug schoon en zet hem terug op matig vuur. Sprenkel 2 eetlepels olijfolie in de pan, breek de eieren erin en breng op smaak met een snufje zeezout, zwarte peper en kerriepoeder.
  6. Bak de eieren naar wens en schep er tijdens het bakken wat van de hete olie over.
  7. Stort de inhoud van de kom (als een soort zandkasteel!) op een bord, leg de eieren erop, besprenkel naar smaak met Sichuan-chiliolie en bestrooi met korianderblaadjes.
  8. Knijp de overgebleven citroen erboven uit en maak af met een scheutje extra vierge olijfolie, als je wil.
  9. Sprenkel de rest van het limoensap erover en ga aan tafel.

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Tip

Voedingswaarden:

Energie 593 kcal | Vet 32,7 g | Verz. vet 5,8 g | Eiwit 15,8 g | Koolhyd. 48,2 g | Suiker 8,6 g | Zout 1,8 g | Vezels 8,6 g

Wil je meer recepten uit de categorie Vegetarisch?

Geen tijd? Geen inspiratie? Koken moeilijk? Jamie helpt je op weg!

Met Simply Jamie geeft Jamie Oliver je het boek waarmee je elke dag van de week een heerlijke maaltijd op tafel zet. Van makkelijke en snelle 20-minutenmaaltijden voor werkdagen tot gerechten die te maken zijn met wat er in de voorraadkast staat, en ook echte weekendtraktaties. Want zelf overheerlijke maaltijden klaarmaken, dat is voor iedereen haalbaar.

Jamie schrijft over dit recept: “Een feest van noedels, rijst & groenten met zacht ei & pikante sichuan-chiliolie.”

Credits beeldmateriaal: David Loftus.


Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Het recept is gebaseerd op dit boek
Simply Jamie