Paddenstoelenterrine
Ingredienten voor 4 personen
- 50 g olijfolie
- 200 g paddenstoelenmelange, in plakjes
- 200 g kastanjechampignons, in plakjes
- 2 el sojasaus zonder suiker
- 50 g amandelen, grofgehakt
- 1 tl sambal
- 1 teentje knoflook, geperst
- 2 2 eieren
- 100 g 0oude kaas, geraspt
- Peper
- 1 handje verse peterselie, grofgehakt
Verder nodig
- garde
- grote ovenschaal
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 200 °C en vet de ovenschaal in met olijfolie.
- Smelt de rest van de boter in een koekenpan en bak de paddenstoelen met de sojasaus 10-15 minuten op middelhoog vuur, tot al het vocht uit de paddenstoelen is verdampt. Voeg na 8-12 minuten de amandelen, de sambal en de knoflook toe.
- Klop in een grote kom de eieren los met een garde. Voeg ¾ deel van de oude kaas en alle gebakken paddenstoelen toe, schep goed om. Breng op smaak met peper.
- Giet het paddenstoelenmengsel in de ovenschaal en bak de terrine in het midden van de oven in 30 minuten gaar.
- Serveer met peterselie en de overige geraspte kaas.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Tip
Strooi Gruyere-kaas over de terrine voor extra pit
Wil je meer recepten uit de categorie Koolhydraatarm | Suikervrij | Vegetarisch?
Het recept voor deze paddenstoelenterrine komt uit het boek Eet beter in 28 dagen van dokter Tamara de Weijer.