Knoflookkip met romige kikkererwten, spinazie & sumak
Ingredienten voor 2 personen
- 4 tenen knoflook
- 2 kipfilets van 150gr elk
- 350 g kikkererwten uit pot
- 250 g babyspinazie
- 1 tl sumak
- 1 el olijfolie
- 1 el rodewijnazijn
- Zeezout
- Zwarte peper
Zo maak je het
- Pel de tenen knoflook, snijd ze in de lengte in plakjes, zet ze met 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur en roer regelmatig.
- Snijd elke kipfilet in de lengte in 3 repen en hussel ze met een snuf zeezout en zwarte peper door elkaar.
- Schep de plakjes knoflook wanneer ze goudbruin zijn met een schuimspaan uit de pan.
- Leg de repen kip in de knoflookolie en blijf ze 5 minuten regelmatig keren, of tot ze goudbruin en gaar zijn.
- Schep de repen kip op een bordje en doe de kikkererwten (met vocht en al) in de pan.
- Voeg de spinazie, het grootste deel van de krokante plakjes knoflook en 1 eetlepel rodewijnazijn toe, en hussel de boel op het vuur door elkaar tot de spinazie geslonken is en de kikkererwten warm zijn.
- Voeg naar smaak peper en zout toe, doe de repen kip terug in de pan en maak het gerecht af met de apart gehouden knoflook en een royale snuf sumak.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Tip
Dit vlugge gerecht, geïnspireerd op zalige Libanese smaken, is perfect als gemakkelijke maaltijd. Een pot mooie, dikke kikkererwten is een echte game changer op het gebied van smaak en textuur.
Meer dan 125 mediterrane recepten met maximaal 5 ingrediënten. Jamie Oliver inspireert je elke dag ‘5 ingrediënten mediterraan’: van vega tot vis en vlees, en van pasta tot salades, soepen en zoetigheid. Jamie Olivers nieuwste kookboek 5 ingrediënten mediterraan is een briljante combi van snel en simpel koken met die heerlijke mediterrane keuken waar iedereen, Jamie voorop, zo van houdt. Met maximaal 5 ingrediënten weet Jamie keer op keer een geweldig gerecht te maken. De keukens van Spanje, Frankrijk, Tunesië, Griekenland – en méér – bieden zonnige inspiratie voor 125 super heldere recepten waarmee je zo de keuken in kunt. Een feest van mediterrane smaken & ingrediënten voor elke dag.
Credits beeldmateriaal: David Loftus
Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: