Geroosterde-pompoensoep met crème fraîche
Ingredienten voor 4 personen
Verder nodig
- oven + bakplaat
- soeppan
- staafmixer
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 C. Leg een vel bakpapier op de bakplaat. Schil de pompoen en snijd hem in stukken van 4 cm. Snijd de uien in vieren. Pel de teentjes knoflook en plet ze.
- Verdeel de stukken pompoen en ui en de teentjes knoflook over de bakplaat en besprenkel alles met 2 eetlepels olijfolie. Strooi er peper en zout overheen en schep de groenten even goed om.
- Rooster de groenten in het midden van de oven in 20 minuten zacht.
- Zet een soeppan op het vuur en schep hier de geroosterde groenten in. Schenk de groentebouillon erbij en breng die aan de kook. Laat de soep op laag vuur met de deksel op de pan 20 minuten doorkoken.
- Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Roer tot slot de crème fraîche door de soep en voeg naar smaak extra zout en peper toe.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Tip
De crème fraîche maakt de soep romig, zo lekker!
Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij | Koolhydraatarm | Vegetarisch?
Het recept voor deze pompoensoep met crème fraîche komt uit het kookboek Koken met Shane van voetballer en foodblogger Shane Kluivert (2007). Over dit recept schrijft Shane: “Supermakkelijk en lekker, deze soep heb je heel snel gemaakt. Wel vraag ik mijn opa of vader vaak om de pompoen alvast te snijden, want die is best hard.”