Als de dagen korter worden en de avonden langer, wordt het tijd om de stoofpan tevoorschijn te halen. Heerlijk, als de keuken zich vult met de kruidige en verwarmende geur van een stoofpotje dat staat de sudderen op het vuur! Hieronder hebben we 12 recepten voor gezonde stoofpotjes en stoofgerechten voor je verzameld, van topchefs als Jamie Oliver, voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar en (raw) vegan blogger Sanne van Rooij (Living the Green Life). Geen zorgen: het zijn niet allemaal urenlange exercities, dus ook op doordeweekse dagen kun je je stoofpan uit de kast halen! En ook als het wel wat langer duurt, is het een relaxte aangelegenheid: installeer jezelf op de bank met een boek en je favoriete drankje totdat je gerecht klaar is :-).
Dit sublieme eenpansgerecht, cacciatore komt uit Jamie’s super food voor elke dag van Jamie Oliver.
Het recept voor deze harissa stoofpotje met merquez worstjes & zoete aardappel komt uit het boek Arabia bij je thuis van Merijn Tol en Nadia Zerouali. Een doordeweekse comfortstoofschotel!
Het recept voor deze runderschenkel met mosterd en worteltjes komt uit het boek 5 ingrediënten van Jamie Oliver.
Het recept voor deze vegetarische cassoulet komt uit het boek PUUR! Vegamama van Pauline Schonewille.
Het recept voor deze zoete aardappel stoofpot komt uit het boek Easy vegan van Sanne van Rooij van het Instagram-account Living the Green Life.
Het recept voor deze mediterrane stoofschotel met kip en couscous komt uit het boek Frisse start van Amerika’s bekendste chef Martha Stewart.
Dit recept voor gestoofde pijlinktvis met puntpaprika’s is van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar. Het komt uit haar boek Natuurlijk! Zonder suiker kookboek.
Nog meer inspiratie voor stoofpotjes? Het recept voor deze rijst met sinaasappel en stoofvlees komt uit het boek Arabia bij je thuis van Merijn Tol en Nadia Zerouali.
Rodekool met aardappels en stoofvlees: lekker ouderwets smullen! Hieronder vind je een recept van Sharon Numan, uit haar boek VoedZo.
Het recept voor deze tajine met lamsvlees, pompoen en kikkererwten komt uit het boek (H)eerlijk van actrice en Oscar-winnares Gwyneth Paltrow.
Het recept voor deze boeuf bourguignon komt uit het boek Echte mannen dieet beter (w)eten, beter wegen van The Hairy Dieters.
Het recept voor deze biet au vin met salie komt uit het boek The Plant Pharmacy van Lisette Kreischer, een van de grondleggers van de vegan-beweging in Nederland.
Klik hier voor meer tips.