Vegetarische cassoulet (stoofpotje)

Vegetarische cassoulet - Gezond aan tafel - recept

Ingredienten voor 4 personen

  • 1 grote pot (700 gram) witte bonen
  • 2 winterwortels, in plakjes
  • 1 ui, in reepjes
  • 2 knoflookteentjes, gesnipperd
  • 400 g tomatenblokjes (blik/kartonnetje)
  • olijfolie
  • 250 ml water
  • zout
  • peper
  • paprikapoeder
  • 2 laurierblaadjes
  • Takje rozemarijn

Zo maak je het

  1. Smoor de ui en de plakjes winterwortel in een scheut olijfolie, samen met de laurierblaadjes en het takje rozemarijn.
  2. Voeg na 7 minuten de gesnipperde teentjes knoflook toe en wanneer die zacht zijn, kruiden met zout, peper en paprikapoeder.
  3. Voeg de tomatenblokjes toe, samen met ongeveer 250 ml water en laat de groenten ca. 10 minuten pruttelen.
  4. Spoel de witte bonen goed af en voeg ze toe aan de stoofpot. Laat het geheel 5 minuten doorwarmen.
  5. Giet voor het opdienen een scheut olijfolie over de cassoulet en smullen maar!

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Wil je meer recepten uit de categorie Veganistisch | Vegetarisch?

Het recept voor deze vegetarische cassoulet komt uit het boek PUUR! Vegamama van Pauline Schonewille. Met dit boek is het makkelijker dan ooit om aantrekkelijke vegetarische maaltijden te maken die echt iedereen lekker vindt, óók je kinderen. Zonder uren in de keuken te staan, zonder lange tanden aan tafel. Pauline Schonewille deelt in dit boek haar recepten met beginnende en gevorderde vegamama’s. Voor snel, verantwoord én lekker koken en eten.

Over dit recept schrijft ze: “Vegetarische cassoulet! Lekker met knapperig brood en extra vierge olijfolie om te dippen en een lekkere groene salade met Franse dressing en tomaatjes.”


Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: