Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl

0 / 5. 0

Hoe kom je van je ‘kipfiletarmpjes’ af?

In haar boek Killerbody dieet deelt Fajah Lourens naast voedingstips, voedingsschema’s en gezonde en makkelijke recepten ook allerlei oefeningen om te werken aan jouw killerbody (of wat jij daaronder verstaat). Het enige wat je daarvoor nodig hebt, is een springtouw, een stoel en een elastiek. Zo beschrijft ze onder andere wat je moet doen om van je kipfiletarmen af te komen :-).

Hoe kom je van je kipfiletarmpjes af?

Fajah: “Ik ken nauwelijks vrouwen die het niet verschrikkelijk vinden: die bungelende kipfiletarmen als je je kind uitzwaait of in je sexy jurkje zonder mouwen gaat stappen. Maar er is iets aan te doen! Die kipfiletjes zijn namelijk gewoon spieren aan de achterkant van je bovenarm, namelijk je triceps. En zoals we inmiddels heel goed weten: spieren kun je trainen. Ook je triceps dus.”

  1. Zorg dat je binnen je caloriebehoefte van de dag blijft. Bereken die behoefte op de volgende manier, afhankelijk van jouw lichaamstype:
    • ECTOMORF gewicht x 44
    • ENDOMORF gewicht x 33
    • MESOMORF gewicht x 26
    (De beschrijving van deze lichaamstypes vind je in het boek.)
  2. Train drie keer per week je triceps, dat kan prima thuis. Het enige wat je nodig hebt, is een stoel om te dippen (zie oefening hieronder) en/of een flesje water.
  3. Dippen is een van de oefeningen die je kunt doen. Je begint met je benen gebogen op de grond en je armen recht naar beneden, met je handen plat op de grond richting je voeten. Vervolgens ga je je ellebogen buigen en strekken. Je telt de herhalingen niet, maar gaat door tot je niet meer kan. Dit doe je in totaal vijf keer met dertig seconden rust tussendoor. Zodra je merkt dat het te makkelijk wordt, doe je de oefening met gestrekte benen. Als dat ook te makkelijk wordt, doe je de oefening met je voeten op een stoel of bankje.
  4. De triceps kickback is een oefening die je ook thuis en zonder gewichten kan doen. Je pakt een flesje water, gaat licht gebogen naar voren staan, begint met gebogen arm langs je lichaam en beweegt je arm vervolgens gestrekt naar achteren. Deze oefening herhaal je ook weer net zo vaak tot je niet meer kan en in totaal doe je zo vijf rondes per arm met dertig seconden rust tussendoor.
  5. Dan de laatste oefening: opdrukken. Vrouwen hebben hier vaak heel veel moeite mee en daarom kun je deze oefening om te beginnen op je knieën doen. Probeer jezelf wel uit te dagen om het uiteindelijk zonder je knieën te kunnen. Beter twee herhalingen zonder knieën dan helemaal niet! Omdat je traint voor je triceps is het belangrijk dat je je armen niet breed neerzet, maar juist smal. Je ellebogen staan dan vlak langs je lichaam. Ook deze oefening doe je zo vaak je kan, vijf rondes met een pauze van zestig seconden tussendoor. Als je deze oefening minstens twee keer (maar het liefst drie keer) per week thuis doet, heeft het echt effect.

Fajah Lourens triceps dippen - Gezond aan tafel - blog



Killerbody Dieet

Dit artikel is gebaseerd op dit boek

  • Hoe behoud je je killerbody en blijf je slank & fit?
  • Vol oefeningen en voedingsschema’s, en met aandacht voor de mentale kant van het afvallen
  • Met veel nieuwe info over mindset en vega(n) eetplan
Lees meer over dit boek ➔ Bestel dit boek ➔


Killerbody Dieet

Dit artikel is gebaseerd op dit boek

  • Hoe behoud je je killerbody en blijf je slank & fit?
  • Vol oefeningen en voedingsschema’s, en met aandacht voor de mentale kant van het afvallen
  • Met veel nieuwe info over mindset en vega(n) eetplan
Lees meer over dit boek ➔ Bestel dit boek ➔