Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl

Pompoensoep: 4 superlekkere recepten uit de beste kookboeken

Pompoensoep maken? Goed idee! Hier vind je vier gezonde recepten, uit kookboeken van experts Sanne van Rooij (Living the Green Life), yoga-goeroe Tara Stiles, The Hairy Dieters en Shane Kluivert.

Pompoen van het seizoen

In september, oktober en november komt de pompoen vers van de Nederlandse akkers. In die maanden is hij dus vers en goedkoop, en is de pompoen een milieuvriendelijke keuze. De milieuscore van pompoen is trouwens ook goed in de maanden januari, februari, maart en december, ook al komt hij dan niet meer vers van het land maar is hij bewaard in een koelcel (bron: Milieu Centraal). Op onze website lees je meer over seizoensgroenten.

Supergezonde keuze

Pompoen is een supergezonde groente. Zo bevat hij bijvoorbeeld volop vitamine A, C en E, die vrije radicalen ‘vangen’ en daarmee je immuunsysteem versterken en de kans op ziekten als kanker, diabetes, obesitas of hart- en vaatziekten verkleinen. De groente zit daarnaast ook vol vitamine B6, B11 (foliumzuur) en mineralen zoals kalium, calcium, magnesium, ijzer en fosfor.

Pompoensoep: vier gezonde recepten

Pompoen gescoord en op zoek naar een lekker recept? Kijk hieronder voor vier ideeën.

1. Pompoen- & quinoasoep – Sanne van Rooij (Living the Green Life)

Het recept voor deze pompoen- & quinoasoep komt uit het boek Easy vegan van vegan foodblogger Sanne van Rooij, van het Instagram-account Living the Green Life. Heerlijk als lunch met een stukje brood maar ook een prima voorgerecht.

Pompoen- & quinoasoep - Gezond aan tafel - recept

2. Pompoensoep met kokosroom – Tara Stiles

Het recept voor deze pompoensoep met kokosroom komt uit het boek Powerfood, Yoga & Meditatie van yoga-goeroe Tara Stiles.

Pompoensoep met kokosroom - Gezond aan tafel - recept

3. Pompoensoep met appel en kerrie – The Hairy Dieters

Het recept voor deze pompoensoep met appel en kerrie komt uit het boek Echte mannen dieet beter (w)eten, beter wegen van The Hairy Dieters, Si & Dave. Je wordt al blij als je hem ziet – net een kom vol zonneschijn!

Pompoensoep met appel en kerrie - Gezond aan tafel - recept

4. Geroosterde-pompoensoep met crème fraîche – Shane Kluivert

Het recept voor deze pompoensoep met crème fraîche komt uit het kookboek Koken met Shane van voetballer en foodblogger Shane Kluivert (2007).

Geroosterde-pompoensoep met creme fraiche - Gezond aan tafel - recept

Klik hier voor meer tips.