Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Cashewmelk

Cashewmelk

2.3 / 5. 3

Ingrediënten cashewmelk

Verder nodig

Bereidingswijze cashewmelk

  • Giet het water bij de cashewnoten en de dadels en zorg dat ze goed onderstaan.
  • Laat ze 6 uur of een hele nacht weken.
  • Doe alle ingrediënten, inclusief het weekvocht, in een blender.
  • Giet er water bij tot je in totaal 850 milliliter hebt.
  • Mix alles 1–2 minuten tot een glad, romig mengsel. Voorkom dat het mengsel warm wordt.
  • Giet het mengsel door een notenmelkzak of fijne zeef in een kan of kom.
  • Bewaar de notenmelk maximaal 3 dagen in gesteriliseerde, afsluitbare glazen flessen in de koelkast.

Tip

Deze notenmelk is ook erg lekker als je er wat kurkuma of kaneel aan toevoegt.

Zelf cashewmelk maken? Dit recept, uit het boek Sapman van Andrew Cooper, is een aanrader!

Uit het boek: “Dit is de vollemelkvariant onder de notenmelken. Cashewnotenmelk is lekker romig en smaakt fantastisch in havermoutpap en smoothies. Cashewnoten bevatten veel vitamine K, koper en magnesium, die van groot belang zijn voor je energiepeil, je stofwisseling en je zenuwfunctie. Deze noten zijn een prima bron van goede vetten en bevatten geen cholesterol. Kortom, het perfecte tussendoortje.”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van