Cashewmelk

Cashewmelk

Zelf cashewmelk maken? Dit recept, uit het boek Sapman van Andrew Cooper, is een aanrader!

Uit het boek: “Dit is de vollemelkvariant onder de notenmelken. Cashewnotenmelk is lekker romig en smaakt fantastisch in havermoutpap en smoothies. Cashewnoten bevatten veel vitamine K, koper en magnesium, die van groot belang zijn voor je energiepeil, je stofwisseling en je zenuwfunctie. Deze noten zijn een prima bron van goede vetten en bevatten geen cholesterol. Kortom, het perfecte tussendoortje.”

Ingrediënten cashewmelk

Verder nodig

Bereidingswijze cashewmelk

  • Giet het water bij de cashewnoten en de dadels en zorg dat ze goed onderstaan.
  • Laat ze 6 uur of een hele nacht weken.
  • Doe alle ingrediënten, inclusief het weekvocht, in een blender.
  • Giet er water bij tot je in totaal 850 milliliter hebt.
  • Mix alles 1–2 minuten tot een glad, romig mengsel. Voorkom dat het mengsel warm wordt.
  • Giet het mengsel door een notenmelkzak of fijne zeef in een kan of kom.
  • Bewaar de notenmelk maximaal 3 dagen in gesteriliseerde, afsluitbare glazen flessen in de koelkast.

Tip

Deze notenmelk is ook erg lekker als je er wat kurkuma of kaneel aan toevoegt.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 20.99

Dit recept komt uit dit boek

Sapman

Andrew Cooper

  • Verwerk essentiële voedingsstoffen van groenten en fruit via drankjes in je dagelijkse eetpatroon
  • 100 ideeën voor sapjes, smoothies, shots, tonics en meer
  • Van Coca Cola-man Andrew Cooper, voor jezelf én je gezin