Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Glutenvrije superfood lunch

Glutenvrije superfood lunch

0 / 5. 0

  • 1 portie
  • 20 minuten
  • Kyra de Vreeze
  • Lunch

Ingrediënten glutenvrije superfood lunch

Verder nodig

Bereidingswijze glutenvrije superfood lunch

  • Maal de ingrediënten voor de saus met de staafmixer of blender tot dikke romige saus.
  • Doe de hijiki in een kom met kokendheet water. Laat 10 minuten weken.
  • Verwarm de olie op een laag vuur in een koekenpan. Laat de olie niet roken. Bak de rode uiringen zachtjes. Voeg na een minuut de geperste knoflook toe en roer het door.
  • Snijd de broccoli in gelijke roosjes en snijd de steel in dunne gelijke schijven. Doe het in de pan en roer om. Zet het vuur iets hoger.
  • Voeg na een paar minuten de shiitakes toe. Blijf af en toe roeren.
  • Giet de geweekte hijiki af en voeg de uitgeknepen hiijiki toe. Laat een paar minuten bakken. Roer af en toe.
  • Draai het vuur uit en voeg 50 gram tamarindesaus toe. Meng goed. Bestrooi met wat sesamzaad. Serveer.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Tarwevrij?

Om chronische verkoudheden, herhaaldelijke griepaanvallen en kwakkelen te bestrijden, moet je weerstand worden verhoogd. Dat kun je doen door je lichaam onder andere met de juiste voeding te ondersteunen. Beter vermijd je ‘sniffy’ (slijmopwekkend) en zwak voedsel, zoals witte rijst, melkproducten en geraffineerde witte granen en suikers. Zorg voor voldoende weerstandsboosters, ‘sterk voedsel’, op je bord. In haar boek Kyra’s Kitchen geeft Kyra de Vreeze (bekend van haar blog Kyra’s Kitchen) daarvan een overzicht, met recepten. Zoals deze glutenvrije superfood lunch.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van