Gebakken gnocchi & spruitjes met boerenkoolpesto

Gebakken gnocchi & spruitjes met boerenkoolpesto

Het recept voor deze gebakken gnocchi & spruitjes met boerenkoolpesto komt uit het kookboek De nieuwe winterkeuken van Colette Dike, bekend van onder andere het platform FoodDeco.

Over het recept in het boek: “Deze krokante gnocchi zijn net perfect goudbruin gebakken krieltjes maar dan nog lekkerder. Super makkelijk, want met deze voorgekookte gnocchi in huis heb je altijd eten op tafel. Met dit gerecht krijg je zelfs de fanatieke spruitjeshater enthousiast.”

  • Dit recept komt uit dit boek


    De nieuwe winterkeuken

    Colette Dike

    • Winterse gerechten anno 2020
    • Recepten met groenten in de hoofdrol en 100% Insta-worthy
    • Geweldig lekkere én mooie recepten van Colette Dike’s Fooddeco
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Tarwevrij, Vegetarisch? >

Ingrediënten

  • 350 g spruitjes, schoongemaakt
  • 2 el olijfolie, om in te bakken
  • 500 g gnocchi
  • ca. 250 g buffelmozzarella
  • geraspte schil van ½ biologische citroen
  • VOOR DE BOERENKOOLPESTO
  • 100 g boerenkool, gesneden
  • 75 g oude kaas, geraspt
  • 50 g walnoten
  • 1 teen knoflook, geraspt
  • 100 ml olijfolie + extra om te besprenkelen
  • peper
  • zout

Verder nodig

  • keukenmachine of blender

Bereidingswijze

  • Breng een pan met water aan de kook en kook de spruitjes 2 minuten. Laat ze goed uitlekken.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin de gnocchi 5 minuten. Voeg vervolgens de spruitjes toe. Bak samen nog 15 minuten of tot de spruitjes en gnocchi zacht en goudbruin zijn.
  • Maak ondertussen de boerenkoolpesto. Meng alle ingrediënten voor de boerenkoolpesto in een keukenmachine of blender tot een mooie egale massa. Voeg naar smaak peper en zout toe.
  • Serveer de gnocchi & spruitjes in een mooie schaal met de buffelmozzarella er los op en de boerenkoolpesto in een apart schaaltje erin. Sprenkel wat olijfolie eroverheen en strooi er ten slotte nog wat peper en zout en de geraspte schil van de citroen over.
  • Dit recept komt uit dit boek


    De nieuwe winterkeuken

    Colette Dike

    • Winterse gerechten anno 2020
    • Recepten met groenten in de hoofdrol en 100% Insta-worthy
    • Geweldig lekkere én mooie recepten van Colette Dike’s Fooddeco
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



De nieuwe winterkeuken

Colette Dike

  • Winterse gerechten anno 2020
  • Recepten met groenten in de hoofdrol en 100% Insta-worthy
  • Geweldig lekkere én mooie recepten van Colette Dike’s Fooddeco
18,50
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay