Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Courgetteballetjes in een gekruide saus

Courgetteballetjes in een gekruide saus

0 / 5. 0

Ingrediënten courgetteballetjes

Verder nodig

  • Steelpan

Bereidingswijze

  • Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de uien 7–8 minuten tot ze zacht zijn.
  • Doe intussen de geraspte courgettes in een schone theedoek, rol hem op en knijp er boven een kom zo veel mogelijk vocht uit – doorgaans een paar eetlepels of zo. Bewaar dat opgevangen vocht.
  • Meng de uitgeknepen courgettes met 2 eetlepels van de gefruite ui, de gember, gehakte koriander, het kikkererwtenmeel en zout naar smaak. Maak van dit courgettemengsel 16 balletjes ter grootte van een walnoot of iets groter.
  • Verhit 3 cm koolzaadolie in een brede steelpan voor het frituren.
  • Houd de olie in de gaten terwijl je teruggaat naar het uienmengsel: voeg hieraan de kurkuma, komijn en koriander toe, roer alles een paar seconden op het vuur door en voeg dan de gehakte tomaten, de kokosmelk en het opgevangen courgettevocht toe.
  • Frituur intussen de balletjes in porties tot ze diepbruin en knapperig zijn, ongeveer 4–5 minuten. Het is heel belangrijk om ze lang genoeg te frituren om er zeker van te zijn dat ze vanbinnen ook gaar zijn. Zorg dus dat de olie niet te heet is, want dan kunnen ze vanbuiten te snel gaar worden. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Schenk de uiensaus in een verwarmde ondiepe schaal, leg de courgetteballetjes erop, strooi er wat verse koriander over en serveer. Je kunt ze ook op afzonderlijke borden serveren, in een beetje saus en met een partje limoen.

Wil je meer recepten uit de categorie Veganistisch, Vegetarisch?

Het recept voor deze courgetteballetjes in een gekruide saus komt uit het kookboek 30 minuten vegetarisch van Rose Elliot.

Over dit recept schrijft Rose: “Dit is een vereenvoudigde en versnelde versie van een recept van de Indiase culinair schrijfster Madhur Jaffrey – en toch is de bereidingstijd nog 30 minuten, maar het resultaat is de moeite waard. Het smaakt heerlijk met witte basmatirijst.”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van