Het recept voor deze klassieke hummus komt uit het boek Deliciously Ella van foodblogger Deliciously Ella (Ella Mills-Woodward). Ze schrijft erover: “Ik kan serieus leven op hummus. Zo fijn dat je het overal bij kunt eten, van rauwkost tot quinoa, simpele salades en natuurlijk op een geroosterde boterham met plakjes avocado. En het geeft je maaltijd ook nog een goede proteïneboost. Omdat ik het zoveel eet, maak ik het graag in verschillende smaken. Deze klassieke hummus is een van mijn favorieten.”

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Lactosevrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch? >

Ingrediënten klassieke hummus

  • 2 blikken kikkererwten à 400 g, uitgelekt (of 450 g uitgelekte kikkererwten als je ze zelf weekt en kookt)
  • 10 el olijfolie
  • sap van 2 citroenen
  • 2 flinke el tahin
  • 3 tenen knoflook, gepeld
  • 2 tl komijn
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

  • Doe alle ingrediënten met 3 el water in de keukenmachine en mix glad; zo simpel is het! Hoe krachtiger je keukenmachine is, hoe gladder en romiger de hummus wordt.
  • Je kunt deze hummus een week bewaren in een luchtdicht bakje in de koelkast.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 20.99

Dit recept komt uit dit boek

Deliciously Ella

Ella Mills-Woodward

  • Gezond en lekker eten maakt gelukkig!
  • Plantaardige, gluten- en suikervrije recepten
  • Bekend van het blog www.deliciouslyella.com, met duizenden online volgers wereldwijd