Aspergesoep van witte asperges (Niven Kunz)
Ingredienten voor 4 personen
- 500 g witte asperges, geschild en zonder kontjes
- Flinke snuf zout
- 1 stukje foelie
- 1 l water
- 250 ml room
- 250 ml melk
- Basisdressing
- 100 ml wittewijnazijn
- 200 ml olijfolie
- peper
- zout
- 10 g bieslook, fijngehakt
Verder nodig
- staafmixer
- schuimspaan
- dunschiller
Zo maak je het
- Maak een bouillon van de schillen en de kontjes van de asperges met zout, foelie en water. Laat 15 minuten trekken en zeef de bouillon.
- Houd vier asperges apart.
- Snij de rest van de asperges in grove stukken kook ze 5-8 minuten gaar in de bouillon. Pureer met een staafmixer en voeg room en melk toe. Breng op smaak met zout en peper en laat iets inkoken.
- Maak de basisdressing door azijn, olie, peper en zout goed te mengen.
- Schaaf de vier achtergehouden asperges met de dunschiller in dunne linten. Maak ze vlak voor het serveren aan met de basisdressing en de bieslook.
- Schenk de soep in de kommen. Maak met je handen een bolletje van de aspergelinten en plaats in het midden van de soep.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij | Koolhydraatarm | Notenvrij | Tarwevrij | Vegetarisch?
Het recept voor deze aspergesoep komt uit het boek Groente! van sterrenchef Niven Kunz.