Suikervrije fudge zelf maken
Ingredienten voor voor ongeveer 20 stukjes fudge personen
Zo maak je het
- Doe de dadels met een beetje kokend water in een steelpan. Laat ze 5 minuten koken, tot ze heel zacht zijn en aan elkaar plakken.
- Giet het water dat nog in de pan zit eruit en zet de dadels een paar minuten apart om af te koelen.
- Doe de amandelpasta, kokosolie en cacao in de keukenmachine, voeg de dadels toe en mix een minuut of 2 tot je een kleverige pasta krijgt.
- Leg bakpapier in een ovenschaal van ongeveer 25 cm, giet de pasta erin en laat minstens 3 uur stijf worden in de vriezer.
- Bewaar de fudge in de vriezer. Als je een stukje wilt, haal je het eruit en laat je het een paar minuutjes op temperatuur komen voor je het opeet.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Tip
Voeg ook eens stukjes noot en rozijnen toe om de textuur te veranderen en de fudge wat knapperiger te maken.
Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij | Koemelkvrij | Lactosevrij | Suikervrij | Tarwevrij | Veganistisch | Vegetarisch?
Suikervrije fudge zelf maken? Dit recept komt uit het boek Deliciously Ella van foodblogger Deliciously Ella (Ella Mills-Woodward).
Over dit recept schrijft ze: “De eerste keer dat ik deze fudge maakte, aten mijn huisgenoten en ik de hele voorraad in zo’n drie uur tijd op, en de volgende dag moest ik het weer maken omdat we er zo’n verschrikkelijke zin in hadden. Zo lekker is het dus – gevaarlijk lekker zelfs. Elk hapje is zo smeuïg en het smaakt zo heerlijk naar chocola, je snapt gewoon niet dat het gemaakt is van maar vier ingrediënten. Je bewaart de fudge in de vriezer, dus je kunt in één keer een grote voorraad maken en dan heb je altijd iets zoets en gezonds in huis om elk moment van de dag van te genieten.”